Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Волині цього року народилося 5 648 немовлят

Здоров’я маленьким українцям і їхнім родинам!

Фото зі сайту: То є Львів.

На Волині цього року народилося 5 648 немовлят

За 8 місяців року у Львівській, Рівненській і Волинській областях зареєстровано понад 24 тис народжень малюків

24 593 малюки отримали свідоцтво про народження за 8 місяців 2021 року в Львівській, Рівненській та Волинській областях. У розрізі областей статистика складених актів цивільного стану про народження виглядає так:

- Львівська область - зареєстровано 13 195 народжень малюків;
- Рівненська область- зареєстровано 5750 народжень;
- Волинська область- зареєстровано 5648 народжень.

Нагадуємо, батьки зобов’язані невідкладно, але не пізніше одного місяця від дня народження дитини, зареєструвати народження в органі державної реєстрації актів цивільного стану. Несвоєчасна без поважної причини державна реєстрація народження дитини тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 212¹ Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Подати заяву можна також поштою, через вебпортал звернень у сфері державної реєстрації актів цивільного стану або через портал «Дія» (послуга «єМалятко»).

Оформити свідоцтво про народження Ви можете, звернувшись до відділу ДРАЦС за місцем народження дитини або за місцем вашої реєстрації особисто або через представника із:

- заявою;
- паспортами;
- медичним висновком/свідоцтвом про народження/довідкою про перебування дитини під наглядом лікувального закладу;
- свідоцтвом про шлюб/заявою матері/заявою батька про визнання батьківства/ спільною заявою батьків, що вони не перебувають в шлюбі/спільною заявою матері та її чоловіка про невизнання чоловіка батьком дитини/спільною заявою батька дитини та чоловіка, який перебуває в шлюбі з її матір'ю;

Подати заяву можна також поштою, через вебпортал звернень у сфері державної реєстрації актів цивільного стану або через портал «Дія» (послуга «єМалятко»).

Реклама Google

Джерело: Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції - м. Львів
Telegram Channel