Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На кордоні зі сторони Волині розстріляли білоруський герб

Білоруська сторона жодних претензій або звинувачень на адресу ДПСУ не висувала.

Фото: GPK.GOV.BY

На кордоні зі сторони Волині розстріляли білоруський герб

Українські представники визнали, що стріляли з нашої сторони – ймовірно, з човна

На кордоні України й Республіки Білорусь (межа Волинської та Брестської областей) невідомі обстріляли із дробовика прикордонний знак РБ, зруйнувавши зображення білоруського герба. Про це інформує Новинарня.

Першим про інцидент повідомив прикордонний комітет Білорусі, заявивши, що їхній символ обстріляли з території України.

«Білоруський прикордонний знак обстріляли з території України. Інцидент стався 11 вересня на ділянці Пінського прикордонного загону», – зазначили в прикордонному держкомітеті РБ, вказавши, що прикордонники застави «Сваринь» виявили пошкодження прикордонного стовпа і щитка із зображенням герба Білорусі у вигляді пробоїн від дробу.

 

 Білоруси вважають, що знак, імовірно, пошкодили пострілом із мисливської рушниці. За даним фактом проводиться розслідування.

Українські представники визнали, що стріляли з нашої сторони – ймовірно, з човна, не залишивши слідів.

У коментарі «Українській правді» речник ДПСУ Андрій Демченко сказав: «Характер пошкодження свідчив про можливе застосування мисливської рушниці. В той же час, характер місцевості – болотисто-чагарникова – унеможливлює піший рух осіб у цій місцевості, й ознак перебування осіб біля прикордонного знаку не виявлено. Знак розташований поблизу каналу, що з’єднує озера цієї місцевості, тому не виключається, що пошкодження могли здійснити порушники, які проходили по ньому човном».

За словами Демченка, використаних гільз від мисливської зброї на місці події не виявили.

З білоруською стороною проведено прикордонно-представницьку зустріч. Пошук причетних до цього осіб продовжується. «Під час зустрічі білоруська сторона жодних претензій або звинувачень на адресу ДПСУ не висувала», – наголосив Демченко.

Нагадаємо, цього тижня, на тлі спільних із РФ військових навчань «Захід-2021», самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко висловився за розміщення на кордоні його держави з Україною російських систем ППО ЗРК С-400. За його словами, це потрібно, бо Білорусь «підігрівають з півдня» – загроза нібито йде від України.

Telegram Channel