Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Трагедія у Карпатах: під час відпочинку в горах двоє людей загинули, ще четверо травмовані (Фото 18+)

Як шкода...

Фото: PxHere.

Трагедія у Карпатах: під час відпочинку в горах двоє людей загинули, ще четверо травмовані (Фото 18+)

15 вересня о 21:20 до Служби порятунку поступило повідомлення про те, що група туристів (попередньо 12 осіб з Коломийського району)  під час привалу на полонині «Під Берди», поблизу села Вороненка Надвірнянського району, розвела багаття, під час чого відбувся вибух

Для надання допомоги постраждалим негайно було залучено рятувальників Спеціалізованої пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області, зокрема пошуково-рятувальні відділення смт Ворохта, смт Верховина, пост Заросляк, міста Косів та міста Івано-Франківськ. Також до місця події було направлено чергову зміну Оперативно-координаційного центру  та мобільно-оперативну групу  ГУ ДСНС в області під керівництвом заступника начальника Головного управління Віталія Федунківа.

О 23:50 до місця події прибули медики на квадроциклі та розпочали заходи по наданню медичної допомоги постраждалим. За їхньою інформацією 2 особи (1982 та 1995 р.н.) загинули,  4 - травмовані, з них 3 осіб - у важкому стані.

О 00:15 16 вересня додатково для надання допомоги залучено рятувальників пошуково-рятувального відділення села Лазещина  ГУ ДСНС у Закарпатській області, а також рятувальників ГПРВ села Ясіня та  ГПРЧ міста Рахів.

О 23:50 до місця події прибули медики на квадроциклі та розпочали заходи по наданню медичної допомоги постраждалим. За їхньою інформацією 2 особи (1982 та 1995 р.н.) загинули,  4 - травмовані, з них 3 осіб - у важкому стані. Медичні працівниками вжили заходів щодо стабілізації стану постраждалих. О 00:19 до постраждалих туристів прибули перші рятувальники з фельдшером пошуково-рятувального відділення м. Яремче.

 

 О 00:45 рятувальники розпочали супровід першої постраждалої особи з полонини до підніжжя гори, а о 01:15 розпочато супровід учасників групи, які не зазнали травмувань.

 

 О 04:00 2 дітей (2016 та 2018 р.н.) та 2 дорослих на автомобілі підвищеної прохідності, а в подальшому на автомобілі рятувальників «Л-200» перевезено до підніжжя гори та передано родичам, котрі після спілкування з психологом ГУ ДСНС в області, на власному транспорті відбули до міста Коломия.

Рятувальники транспортували 4 травмованих осіб до підніжжя гори та передали медикам. Після чого травмованих було госпіталізовано до лікувальних закладів.

Для надання допомоги постраждалим від ГУ ДСНС в Івано-Франківській області залучено 10 одиниць техніки та 38 чоловік особового складу та 10 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки від ГУ ДСНС в Закарпатській області.

Читайте також: «Забили палицями»: повідомили деталі убивства волинянина на Буковині.

Telegram Channel