Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Очільник Волині - до освітян: або вакцинація, або закриваємо школи

Юрій Погуляйко.

Фото БУГ.

Очільник Волині - до освітян: або вакцинація, або закриваємо школи

Відвідувати заклад освіти при всіх рівнях епідемічної небезпеки, окрім «зеленого», можна буде за умови, якщо в ньому вакциновано щонайменше 80 % персоналу.

Звернення голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка до освітян Волині 

Шановні працівники навчальних закладів області! Розпочався новий навчальний рік, який поки що триває у звичному режимі. Усім би хотілося, щоб так було і надалі. 

Однак, в Україні щодня фіксується зростання захворюваності на COVID-19, у тому числі поширення більш агресивного штаму «Дельта». 

Як ви знаєте, Кабінет Міністрів України встановив нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19, які набувають чинності з 20 вересня 2021 року. Відповідно, в залежності від особливостей епідемічної ситуації в кожному регіоні, буде змінюватися й форма навчання здобувачів освіти. Відвідувати заклад освіти при всіх рівнях епідемічної небезпеки, окрім «зеленого», можна буде за умови, якщо в ньому вакциновано щонайменше 80 % персоналу. Запропоновані зміни – це можливість стримувати епідемічну ситуацію та зберігати економічну активність країни. 

Не зволікайте із захистом себе та дітей. Обирайте безпеку. Отримайте щеплення від COVID-19. Пам’ятаймо: вакцинація – єдиний та найефективніший спосіб убезпечити себе від важких наслідків коронавірусу.

Сьогодні епідемічна ситуація на Волині невтішна – кількість нових випадків захворюваності на COVID-19 стрімко зростає. Натомість, темпи зростання вакцинованого населення значно нижчі. 

Відтак, Волинь має всі шанси знову закрити двері навчальних закладів для дітей та перейти на дистанційне навчання. Ми пам’ятаємо, як це було у минулому році. Пандемія змусила світ зробити вибір, у тому числі й щодо шляхів здобуття освіти. Дистанційне навчання – це альтернативний варіант, який під час жорсткого карантину був єдиним варіантом безперервного отримання знань. 

Однак, кожен погодиться з тим, що сидячи у класі за партою, дитина здобуде більш якісні знання, аніж навчаючись самостійно за комп’ютером вдома. Не варто забувати, що не менш важливим для успішного розвитку дітей є їх соціалізація, комунікація один з одним, організація спільного дозвілля. Не буду зайвий раз переконувати вас, шановні педагоги, у значимості цих речей для підростаючого покоління. 

Усі ми хочемо, щоб наші діти були здорові та успішні. І роль освітніх закладів у цьому одна з основних. Тому звертаюся до вас з проханням ще раз зважити усі «за» і «проти» та прийняти правильне рішення, яке вбереже від небезпечного захворювання вас та здобувачів освіти.

Не зволікайте із захистом себе та дітей. Обирайте безпеку. Отримайте щеплення від COVID-19. Пам’ятаймо: вакцинація – єдиний та найефективніший спосіб убезпечити себе від важких наслідків коронавірусу.

Читайте також: На Волині за добу коронавірусом захворіли 209 осіб.

Голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Джерело: Волинська ОДА.
Telegram Channel