Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Луцьк – найбільш україномовне місто і найбільш скептичне до… Covid-19

Луцьк - найбезпечніший.

Фото lutsk.eu.

Луцьк – найбільш україномовне місто і найбільш скептичне до… Covid-19

Як відомо, обласний центр Волині зайняв високе друге місце у глобальному рейтингу міст України за якістю життя

На замовлення Міжнародного республіканського інституту було опитано майже 20 тисяч жителів 24 обласних центрів та великих міст України.  Найвищий показник задоволеності мешканців тими послугами та комфортом, що забезпечує їм міська влада, у 2021-му році отримала Вінниця. Луцьк – на другому місці, на третьому – Івано-Франківськ. Сусідні Рівне та Львів посіли шістнадцяту та десяту сходинки відповідно. На останньому місці опинився Херсон.

Серед послуг, що увійшли до переліку оцінювання: тротуари, збір сміття, транспортна інфраструктура, громадський транспорт, дороги, заклади культури, публічні парки та сквери, двори та прибудинкові території, діяльність поліції, екологія, навколишнє середовище, паркування.

Міський голова Луцька Ігор Поліщук відреагував на високе місце очолюваного ним міста у рейтингу і подякував службам, підприємцям, депутатам і всім лучанам за те,  що «своєю щоденною працею творять сьогодення й майбутнє нашого міста». Щоправда, діяльність міського голови міста цілком схвалює лише 20% жителів міста - 8 місце (44% «швидше схвалює»), а міської ради – 19% - 6 місце (47% «швидше схвалює»).

Громаду Луцька можна назвати найбільш дружною та залученою у спільні справи, адже одразу 63% містян підтримують діяльність різноманітних об’єднань на зразок ОСББ – 63%. І це – найбільше в Україні.

Читайте також: У Всесвітній день прибирання на березі Стиру у Луцьку активісти зібрали 100 кілограмів сміття.

Що ще у рейтингу?

= Луцьк виявився найбільш безпечним великим містом України: одразу 71% жителів сказали, що відчувають себе у безпеці у власному районі, коли повертаються додому у темну пору.

= Луцьк разом із Тернополем виявився найбільш україномовним містом – 98% вдома розмовляють солов’їною (у Рівному – 95%, у  Львові –  96%).

= У Луцьку – найбільший відсоток тих, хто назвав себе представником такого напрямку у християнстві, як протестантизм – 4%.

= Лише 17% жителів обласного центру Волині вважають Covid-19 «дуже загрозливою» епідемією. Це – найменше серед усіх інших міст.

= Якби вибори до парламенту відбулись зараз, то найбільше голосів жителі Луцька віддали б за партію «Європейська солідарність», яку очолює п’ятий президент Петро Порошенко – 19%.

= Менше одного відсотка жителів Луцька назвали своє місто некрасивим. І красивим, і некрасивим одночасно Лучеськ вважають 6% його мешканців. Всі інші кажуть, що місто гарне.

І на завершення: громаду Луцька можна назвати найбільш дружною та залученою у спільні справи, адже одразу 63% містян підтримують діяльність різноманітних об’єднань на зразок ОСББ – 63%. І це – найбільше в Україні.

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel