Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
10 лучан звернулися до медиків через отруєння алкоголем

Бережіть себе!

Фото: Медичне об'єднання Луцької міської територіальної громади.

10 лучан звернулися до медиків через отруєння алкоголем

Медичне об'єднання Луцької міської територіальної громади надаємедичну допомогу цілодобово кожному, хто звертається

Лише за минулі вихідні дні до приймального відділення Луцької міської лікарні звернулося 94 пацієнти, з них - госпіталізовано 66, надано амбулаторну допомогу - 28. 18 разів викликали вузьких спеціалістів з дому у позаробочий час.

10 пацієнтів були у стані сильного алкогольного сп’яніння, 3-х покусали тварини.

У травмпункт звернулося 107 травмованих, з них - 23 з переломами. 10 пацієнтів були у стані сильного алкогольного сп’яніння, 3-х покусали тварини. В операційному блоці хірурги виконали 31 оперативне втручання.

Також в медичному об’єднанні повідомили, що в Луцьку доступні три вакцини від коронавірусу: AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer. Кожна з них ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя, але вони працюють лише тоді, коли потрапляють до вашого організму. Всього доступно 11 млн доз різних вакцин. МОЗ рекомендує записуватись на щеплення вже сьогодні, щоб вберегти своє життя і здоров’я, а також — людей поруч. 

За останні три місяці 98.1% госпіталізованих із COVID-19 в Україні — невакциновані. Про це повідомив заступник міністра — головний державний санітарний лікар країни Ігор Кузін, йдеться на сайті Міністерства охорони здоров‘я України.

«За даними Електронної системи охорони здоров’я впродовж останніх 3 місяців майже всі хто потрапляє в лікарню через важкий перебіг або ускладнення від COVID-19 в Україні — невакциновані. Якщо ви хочете вберегти себе від важкого перебігу, госпіталізації та смерті — зробіть щеплення вже сьогодні», — заявив Ігор Кузін.

Він додав, що зараз йде стрімке погіршення епідситуації, кількість нових випадків COVID-19 за добу збільшилась в 2 рази. У зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від COVID-19 люди старші 60 років, люди із супутніми захворюваннями, як-от цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні захворювання та ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей, наприклад медики, освітяни, соцпрацівники, працівники державних органів.

Джерело: Медичне об'єднання Луцької міської територіальної громади
Telegram Channel