Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
До луцької школи, де нещодавно побилися учні, навідався прокурор

Фото пресслужби прокуратури Волині.

До луцької школи, де нещодавно побилися учні, навідався прокурор

Після прикрого випадку – бійки школярів у Луцькій ЗОШ №16, відео якої виклали у мережу Інтернет – у навчальний заклад із профілактичною бесідою навідалися прокурори Луцької окружної прокуратури та працівники поліції

Прокурор Олександр Шпота розповів учням середніх та старших класів про відповідальність за вчинення правопорушень.

Зустрічаючись із підлітками, ми розуміємо, що маємо донести до них інформацію про необхідність дотримання вимог закону, про відповідальність за негідні учинки – максимально доступно і відверто, - зауважив прокурор. -  Діти – це аудиторія, з якою не можна розмовляти формально і завжди необхідно налагоджувати діалог. Тому у ході розмови  ми готові відповідати і відповідаємо на всі їхні, навіть найгостріші,  запитання, бо краще виважено і зрозуміло розповісти дитині про наслідки правопорушень і запобігти їм, ніж допустити, щоб вона вступила в конфлікт із законом.

Розмовляли правоохоронці з учнями не лиш про злочин і кару, зачіпали і болючу тему булінгу, розповідали, як діяти в тих чи інших ситуаціях, у кого шукати допомоги. 

Прокурори і самі ініціюють, й охоче відгукуються на запрошення педагогів – прийти у навчальний заклад із бесідою, адже надають величезного значення профілактичній роботі, спрямованій на запобігання вчиненню правопорушень у дитячому середовищі. 

Комунікація між прокурорами і волинською молоддю триватиме, попереду – нові зустрічі в інших навчальних закладах області.

Читайте також: Бандитів, які в масках напали на оселю братів на Волині, ув’язнили

 

Джерело: Пресслужба обласної прокуратури
Telegram Channel