Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Порошенко розкритикував бюджетну політику монобільшості: працюють на свої конверти, а не на інтереси людей

П'ятий президент звернув увагу, що попри коронакризу сусідні держави показали значно вище зростання економіки, аніж Україна.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко розкритикував бюджетну політику монобільшості: працюють на свої конверти, а не на інтереси людей

Бюджетна політика «Слуг народу» базується не на інтересах людей, а на лобіюванні тіньових доходів – про це з трибуни Верховної Ради заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко

«Я наголошую – ми ще в цьому році маємо захистити людей, виплатити 13-ту пенсію, захистити децентралізацію, яку ви пограбували, повернути заборгованість армійцям, додати позиції по субсидіях, і це все треба зробити зараз», – говорить лідер «Європейської Солідарності».

Порошенко зазначив, що попри коронакризу сусідні держави показали значно вище зростання економіки, аніж Україна.

Порошенко зазначив, що попри коронакризу сусідні держави показали значно вище зростання економіки, аніж Україна.

«Зростання економіки 2020 року в країнах ЄС наступне: у Польщі квартальний внесок 11%, в Естонії квартальний внесок 14%, а в Туреччині – 21% зростання економіки за квартал. Яке зростання в Україні на фоні кризи минулого року? 5%. Куди ми рухаємося?», – зауважує Порошенко.

«Бюджет – це філософія розвитку країни з боку правлячої влади. Для стимулювання розвитку економіки нам потрібні прямі іноземні інвестиції», – переконаний Порошенко. Він наголосив, що для стимулювання інвестицій влада має забезпечити верховенство права і довіру, демократію, права людини, свободу ЗМІ і відсутність переслідування опозиції.

«По всіх цих питаннях Україна за Зеленського демонструє регрес», – констатує п’ятий Президент.

«Одна з найбільших проблем – це брехня. Якщо ви подивитесь на цей бюджет, згадайте – коли Гетманцев лобіював «лотерейку», коли Арахамія лобіював «ігорку», вони казали, що доходи бюджету будуть 7 мільярдів гривень. Скільки зараз заклали в доходи від «ігорки» і «лотерейки»? 700 мільйонів. Оце і є брехня, бо гроші йдуть в кишені «Слуг народ» у вигляді конвертів «20-40-50», які розносяться по залу», – говорить Порошенко.

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel