Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Луцьку, де пахло книгами, – тепер пахне... кавою (Фото)

Книгарню продали, щоб у центрі міста облаштувати кафе.

Фото: Ірини ПАСІЧНИК.

У Луцьку, де пахло книгами, – тепер пахне... кавою (Фото)

У центрі Луцька запрацював новий заклад громадського харчування - кав’ярня мережі «IDEALIST COFFEE CO.»

У травні 2017 року Волинська обласна рада вирішила реорганізувати торгово-виробниче підприємство «Планета» шляхом приєднання  до комунального підприємства «Освіта». Рішення  підтримали 53 депутати з 64-х. Основний аргумент для обранців був такий: книгарня «Планета», яка торгувала академічною і науковою літературою, збанкрутувала. За останні роки в неї накопичилося понад 300 тисяч гривень боргів.

У листопаді 2018 року завершився аукціон з продажу приміщення магазину «Планета» площею 89,4 м кв. Відтак, бюджет міста поповниться майже на 8 млн грн. Про це у мережі написав радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Саме Сергій Корецький відкрив днями нову кав’ярню у приміщенні колишньої книгарні.

«За результатами відкритого аукціону на системі «Prozorro» переможцем визнано ТОВ «Санеко Груп» (м. Київ), яке придбає приміщення за 7 700 000 грн з ПДВ, що надійдуть до міського бюджету. Стартова ціна об’єкта (з ПДВ) була 3 149 040,00 грн (три мільйони сто сорок дев’ять тисяч сорок гривень, 00 копійок). Відповідно до реєстраційної документації, основний вид діяльності підприємства – виробництво електроенергії. Згодом, у складі засновників ТОВ «Санеко Груп» (м. Київ), яке придбало приміщення, де була книгарня «Планета», сталися зміни: змінилися дані засновника. Досі ним був Сіваков Денис Володимирович із міста Луцька Волинської області. А з 2019-го – кінцевий бенефіціарний власник це кіпрська офшорна компанія Юніго Холдінгс Лімітед, до якої має стосунок Корецький Сергій Федорович, якого прив’язували до групи компаній «Континіум» (колишній генеральний директор мережі автозаправних станцій WOG).

 

 Саме Сергій Корецький відкрив днями нову кав’ярню у приміщенні колишньої книгарні.

 До слова, поряд – найстаріша книгарня в Луцьку «Освіта», якій понад 60 років, також вже не працює. За брудними вікнами – порожнеча. 

 

 Нинішня влада була налаштована продати приміщення обох книгарень і поповнити міську казну.  

Telegram Channel