Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
В Польщі українка народила четверню. Сім’я під загрозою депортації

Ростіть здоровими!

Фото - ілюстративне.

Фото зі сайту Еспресо.

В Польщі українка народила четверню. Сім’я під загрозою депортації

На світ з’явилися 4 хлопчики

У лікарні польського Вроцлава учора, 20 вересня, українка народила четверню. Такі випадки трапляються один раз на 10 000 пологів. Народила українка на 30 тижні вагітності. На світ з'явилися хлопчики масою від 1270 до 1550 грамів, троє з яких є однояйцевими близнюками. Але це не було очевидно з самого початку, адже спочатку лікарі побачили на моніторі двох дітей, потім трьох, і лише після четвертого огляду виявилося, що хлопчиків четверо. Діти – здорові, однак їхньому батькові загрожує депортація в Україну.

6 років тому родина Кучерів з Кропивницького переїхала до Польщі. Оселилися у Вроцлаві, де знайшли роботу та винайняли житло. На той момент у них вже був син, якому зараз виповнилося 16 років.

Фото із сайту: kobieta.onet.pl

 

 «Варто зазначити, що це була перша четверня, яка народилася в нашій лікарні. Це велика подія, яка вимагає залучення усього колективу акушерсько-неонатологічної команди.
Протягом наступних кількох тижнів новонароджені будуть перебувати під наглядом лікарів відділення неонатології. Четверня потребує інтенсивної, комплексної медичної допомоги та великої роботи з боку персоналу. Ми вітаємо наших батьків та бажаємо їм міцного здоров’я, сил та наполегливості, а також радісних моментів виховання!» – повідомили у Вроцлавській лікарні.

Нещодавно у родини почалися проблеми. На фірму, де був працевлаштований чоловік, прийшли з перевіркою прикордонники. З’ясувалося, що українець працював без необхідного дозволу воєводи. За це його покарали штрафом в розмірі 3 000 злотих та видали зобов’язання до виїзду з країни.

Народила українка на 30 тижні вагітності. На світ з'явилися хлопчики масою від 1270 до 1550 грамів.

Штраф чоловік сплатив, а от розв'язувати іншу проблему буде складніше. Поки триває стан епідемії, невідкладна депортація тимчасово відкладена, однак ця загроза у родини є постійно.

Українці подали апеляцію на рішення прикордонної служби. Юрист каже, що ухвалу про депортацію винесли законно, однак шанси скасувати її все одно є з огляду на ситуацію, в якій опинилася родина.

Жінка не може залишитися сама без чоловіка зі старшим сином та новонародженою четвернею. А чоловік повинен мати дозвіл на роботу, щоб піти працювати та фінансово забезпечити сім'ю.

Олексій Кучер розповів, що з Мариною завжди мріяли про велику родину. Але я ніколи не думав, що народиться четверо одночасно. У всій цій ситуації моя радість і щастя від зростання моєї сім’ї змішуються з трагедією .

- Я не можу собі уявити, що мені довелося б залишити Марину та залишити Польщу. Як би вона впоралася з доглядом за дітками і старшим сином? - безпорадно запитує Олексій.

Марина також переймається: в Україні бідність та корупція, люди втомилися від напруженої ситуації з Росією, вони бояться війни, а медична допомога залишає бажати кращого. Якби я дізналася в Україні про багатоплідну вагітність, напевно, вирішила б зробити аборт, розповіла жінка журналістам видання kobieta.onet.pl.

 

Джерело: Радіо ТРЕК
Telegram Channel