Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«На бандерівщину їдете?»: луганчанин возить людей зі Сходу до Луцька, щоб об'єднати Україну (Фото, відео)

Сергій Іванюченко хоче показати обласний центр Волині якомога більшій кількості туристів.

Фото volyn.com.ua.

«На бандерівщину їдете?»: луганчанин возить людей зі Сходу до Луцька, щоб об'єднати Україну (Фото, відео)

Сергій Іванюченко із Білокуракиного два роки тому створив громадську організацію «В єдності майбутнє України», завдяки якій вже більше ста його земляків познайомилися із Волинню, Галичиною і Карпатами

Сергій Іванович 10 років працював керівником однієї з облдержадміністрацій в Луганській області й робив все можливе, аби поєднати народ двох берегів країни. Каже, коли закінчилася каденція і влада змінилася, вирішив не зупинятися, адже на той час завдяки його ініціативі Захід побачили понад п'ятсот земляків.

– Я зрозумів, що окрім мене ніхто цим займатися не буде. Безмежно люблю Україну, тому вирішив зареєструвати громадську організацію «В єдності майбутнє України», – розповідає Сергій.

Каже, за два роки її існування встигли разом із громадою взяти участь в різних соціальних та медичних проєктах, провести футбольні змагання, а згодом ще й почали подорожувати.

Дуже багато людей тримаються за Путіна. Буває питають: «Ти шо на бандерівщину їдеш?».

– Лежав вдома на дивані й зрозумів, що треба щось нове вигадати. Чомусь взяв карту і вирішив, що організую поїздку! Намалював маршрут, порахував вартість, опублікував оголошення у фейсбуці й так усе почалося, – пригадує луганчанин.

Завдяки організації Волинь, Львівщину й Карпати побачило вже більше сотні жителів Луганської та Донецької областей. Маршрут Сергій завжди складає дуже насичений, щоб встигнути побачити якомога більше місцин. Нарешті він із третьою групою туристів дістався й до Луцька.

– Зазвичай ми їдемо за таким маршрутом: Львів – Дрогобич – Гоєвичі – Трускавець – Східниця – Тустань – палац Шенборнів – Ужгород – Мукачево – Берегово – Замок паланок – Рахів – Буковель – Яремче – Івано-Франківськ... Кінцева точка – село Білокоракіне на Луганщині. Але цього разу я вирішив, що треба підключати ще й Луцьк, – каже керівник туру.

Незважаючи на те, що Сергій все життя прожив на Луганщині, говорить тільки українською. Каже, через патріотизм у школі його навіть називали «Іван Хохол». Попри те, що у рідній області дуже багато шанувальників проросійського, зупинятися не збирається.

– Вигадав новий маршрут, але, боюсь що не буде бажаючих долучитися до нього. Можуть ввести «жовту зону» та й люди у нас пасивні. Дуже багато тримаються за Путіна. Буває навіть питають: «Ти що на бандерівщину їдеш?». Таких активних і свідомих громадян, які сьогодні зі мною – 5–10 відсотків. Мене тішить, що серед них є жителі Попасної й Золотого, бо ж це лінія розмежування, – зазначив Сергій.

Читайте також: Горохівчани підняли державний прапор на горі Піп Іван.

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel