Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Казкові герої, вогняне шоу, пісенні вітання, подарунки і рибна юшка: у громаді на Волині відзначили день села (Фото)

Неповторне свято – День селища Шацьк

Фото: Шацька селищна рада - об'єднана територіальна громада.

Казкові герої, вогняне шоу, пісенні вітання, подарунки і рибна юшка: у громаді на Волині відзначили день села (Фото)

21 вересня, в свято Різдва Пресвятої Богородиці, Шацьк традиційно відзначив День селища

Цьогоріч містечку виповнилося 611 років з часу першої писемної згадки. Після ранкових святкових богослужінь у храмах, змагань з міні-футболу в обідню пору в селищному сквері ім. Тараса Шевченка стартувало величне святкове дійство.

Окрасою території стали креативні фотозони, виставка декоративно-ужиткового мистецтва, осінні композиції «Дари осені» від загальноосвітніх навчальних закладів. Доки молодь та діти брали участь у фотоквесті та долучалися до майстер-класів, сцена просто неба зазвучала голосами ведучих, перших гостей та співаків.

«Дорогі шачани та гості нашого селища! Радий вітати вас на чудовому святі, ділити разом з вами почуття гордості за наш Шацьк, який з кожним роком стає все більш привабливим, набуваючи вигляду сучасного, комфортного для проживання, праці, навчання і відпочинку європейського містечка. Зичу вам і вашим родинам здоров’я, щастя, достатку, рідному Шацьку – впевненого поступу і процвітання, Україні – миру, всім нам – заступництва Пресвятої Богородиці», – таким вітальними словами звернувся до всіх, хто прийшов на свято, Сергій Карпук, Шацький селищний голова.

 

 Очільник громади вручив грамоти селищної ради Василю Ткачуку, Ганні Цвид, Любові Буз, Михайлові Карпуку та оголосив подяки Галині Костюк, Вікторії Положевець, Сергію Узіюку, Миколі Романюку, Галині Ващук, Галині Лучканіній, Михайлові Дударчуку, Артурові Мерчуку, Галині Мальцевій, Руслані Заяць та Василю Давидюку.

Святкові зичення линули і з вуст поважних гостей: Ншана Антоняна, заступника начальника Служби автомобільних доріг у Волинській області, Богдана Москаля, директора ТОВ «Вельт Капітал», Сергія Лозінського, начальника Луцького прикордонного загону, Руслана Кірчука, декана факультету аграрних технологій та екології Луцького національного технічного університету, Людмили Матвійчук, завідуючої кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Луцького національного технічного університету, Руслани Дибель, директорки санаторію «Лісова пісня». Всі вони подякували селищному голові за розуміння, плідну співпрацю, за розумних студентів та відповідальних працівників своїх закладів, за мешканців, з якими приємно мати справу і реалізовувати нові проєкти.

Окрім того, діти на святі досхочу бавилися з аніматорами, а дорослі могли смакувати рибною юшкою та стравами виїзної кухні, насолоджуватися неповторними митями вогняного шоу.

Сергій Карпук та Сергій Стаднік, директор Шацької ДЮСШ, нагородили переможців Кубка громади з міні-футболу, який відбувався в День селища на шкільному стадіоні. Перше місце виборола, ставши володарем кубка, команда ВПС «Світязь», друге та третє місця – відповідно у футболістів селища Шацьк та лісового коледжу.

Олена Моніч, директорка КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Шацької селищної ради», привітавши шачан зі святом, вручила нагороди найбільш креативним авторам робіт осінньої експозиції «Дари осені»: за перше місце – учням Шацького ліцею, за друге і третє – відповідно  Шацької і Самійличівської шкіл-філій. Свої заслужені нагороди отримали і переможці фотоквесту.

Вітальні промови гостей і церемонії нагородження чергувалися з не менш приємними моментами – виступами окремих виконавців та творчих колективів: Ірини Мокрушенко, Ангеліни Саковець, ансамблю «Перлинка», Наталії Кушнір, дуету в складі Ніни Вирович та Анатолія Павлея, Лесі Рабчевської, народного ансамблю «Молодички», вокального гурту «Отамани», Ольги Степанюк, Ярослава Дударчука, Ольги Цюпяшук, Галини Хомяк, Оксани Цевух, Марії Слюсарук, ансамблю викладачів Шацької дитячої музичної школи та вокального колективу «Веселка».

Патріотичного настрою додав глядачам виступ військового оркестру Луцького прикордонного загону разом з керівником Петром Лукавим та солістами. Гарним подарунком, яким організатори порадували шачан на завершення концерту, став виступ народного аматорського вокального колективу «Оксамит» з смт Турійськ.

Окрім того, діти на святі досхочу бавилися з аніматорами, а дорослі могли смакувати рибною юшкою та стравами виїзної кухні, насолоджуватися неповторними митями вогняного шоу.

Кульмінацією свята став розіграш лотереї. Величезна кількість чудових призів – посуд, продукти, напої, засоби для прання та гігієни, спортивний, рибальський, господарський інвентар, побутова техніка, сертифікати на романтичні вечері в кафе, на послуги перукаря, косметолога, на відпочинок у санаторії «Лісова пісня» і навіть причіп дров (з доставкою!) – знайшла своїх власників в особах мешканців Шацька.

Головний приз – сертифікат на 10 тисяч гривень на відпочинок – дістався шачанину Олександрові Крату.

Джерело: Шацька селищна рада - об'єднана територіальна громада
Telegram Channel