Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У церкві на Волині говорили про смерть, віру і «зручний диван» (Фото)

«Встань, роблю тебе свідком того, що ти бачив».

Фото: Ірина Ковальчук, Анастасія Суворова.

У церкві на Волині говорили про смерть, віру і «зручний диван» (Фото)

18-19 вересня в Санктуарії Божого Милосердя міста Ківерці відбулись Дієцезіальні дні молоді, на яких зібралась молодь всієї дієцезії

Тема днів молоді «Встань, роблю тебе свідком того, що ти бачив». Наші реколекції розпочались з Коронки до Божого Милосердя. Пізніше відбулася конференція, яку провадив священник греко-католицької церкви отець Августин Запоточний.

 

 В костелі була інсталяція – зручне крісло, столик з ноутбуком і чашкою з чаєм – яка символізувала наше зручне місце, з якого важко встати. Після конференції аніматори провели зустріч у групах, всі ділились своїми свідченнями того, що для них є тим зручним місцем, своєрідним «диваном» і що для них означає слово «встань». Потім відбулась Свята Меса, яку звершували о. Кшиштоф і о.Августин.

Молодь надихнулась Вставати і Свідчити, боротися зі своїми «зручними диванами», які не дозволяють їм робити добро для себе та ближніх.

Після смачної і ситної вечері молодь мала веселі розваги – час для знайомства, веселощів, танців і цікавих конкурсів. Після насиченого дня, перед нічним відпочинком молодь провела адорацію Пресвятих Дарів зі співами, молитвою і роздумами. В цей час усі присутні мали змогу записати свої думки, прохання, гріхи, переживання і подяки, які під кінець адорації спалювали у вогні і взамін своїх спалених слів отримували картки зі Словом Божим.

 

 Наступний день розпочався з Дороги Світла – процесії вулицями Ківерець, під час якої молодь ділилась свідоцтвами з власного життя і досвіду. Це були роздуми і свідчення на теми смерті, віри, віднайдення Господа в Євхаристії, про втрату і віднайдення віри. Пізніше переживали Святу Літургію, яку очолив єпископ Луцької дієцезії Віталій Скомаровський. Він також отримав «квиток польоту» і огорнув молитвою усіх тих хто взяв участь у днях зосередження. Після Меси всі зібралися за смачним обідом.

 

 Молодь надихнулась Вставати і Свідчити, боротися зі своїми «зручними диванами», які не дозволяють їм робити добро для себе та ближніх.

 

 

Джерело: Парафія Пресвятого Серця Ісуса РКЦ, м. Ківерці
Telegram Channel