Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Відрізання рук необхідне для безпеки»

Мулла Нуруддін Турабі: «Ми будемо слідувати ісламу і встановлювати наші закони згідно з Кораном».

Фото із сайту ap.com.

«Відрізання рук необхідне для безпеки»

У «Талібані» заявили, що тілесні покарання за злочини мають стримувальний ефект

Рух «Талібан» планує відродити в Афганістані практику страт і тілесних покарань.

Про це повідомив одного із засновників «Талібану» мулла Нуруддін Турабі (на фото) пише УНІАН із посиланням на  Associated Press.

Коли таліби перебували при владі в Афганістані в середині й кінці 90-х, вони практикували тілесні покарання та публічні страти на стадіонах.

Турабі відкинув обурення з приводу подібної практики талібів у минулому та застеріг світ від втручання в діяльність нових правителів Афганістану.

«Всі критикували нас за покарання на стадіоні, але ми ніколи нічого не говорили про їхні закони та покарання. Ніхто не скаже нам, якими мають бути наші закони. Ми будемо слідувати ісламу і встановлювати наші закони згідно з Кораном», – заявив Турабі.

Associated Press нагадує, що за попереднього правління «Талібану» в Афганістані страти засуджених вбивць зазвичай виконувалися одним пострілом у голову, який здійснювався сім'єю жертви. Для засуджених злодіїв і крадіїв покаранням була ампутація руки або ноги. Чаасто покарання й страти були публічними й відбувалися на стадіоні в Кабулі. Утім, судові процеси та вироки рідко були публічними, а суддями часто були ісламські духовні особи, чиї знання про закон обмежувалося лише релігійними заборонами.

За словами Турабі, цього разу справи розглядатимуть судді, у тому числі жінки. Але основою законів Афганістану буде Коран.

Він сказав, що тілесні покарання, що діяли раніше, будуть відновлені.

«Відрізання рук дуже необхідне для безпеки», – сказав Турабі зазначивши, що це має стримувальний ефект.

Утім, за його словами, ще не вирішено, чи повертати публічні покарання. Стосовно цього мають «розробити політику».

Окрім цього Турабі заявив, що «Талібан» цього разу дозволить в Афганістані телебачення, мобільні телефони, фотографії та відео, «тому що це потреби людей, і ми серйозно до цього ставимось». «Ми змінилися з минулого», – сказав Турабі.

«Талібан» цього разу дозволить в Афганістані телебачення, мобільні телефони, фотографії та відео, «тому що це потреби людей, і ми серйозно до цього ставимось».

Він також зазначив, що «Талібан» розглядає засоби масової інформації як спосіб розповсюдження своїх ідей. «Тепер ми знаємо, що замість сотень ми можемо досягти мільйонів», – сказав Турабі.

Він додав, що якщо покарання за злочини все ж зроблять публічними, то людям можуть дозволити знімати це на відео чи фотографувати, щоб поширити ефект стримування.

Як відомо, під час першого періоду, коли «Талібан» захопив владу в Афганістані, в 1996 – 2001 роках, відбувалися публічні страти й ампутації кінцівок як покарання за порушення законів ісламу, якими їх розуміє «Талібан».

Читайте також у нас: «Таліби розстріляли відомого афганського музиканта Фавада Андарабі».

Telegram Channel