Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
На Волині судили захисника України, бо... той прикрасив акваріум бурштином

А ви перевірили, які камінці у вашому акваріумі?

Фото Pxhere.

На Волині судили захисника України, бо... той прикрасив акваріум бурштином

У нього вдома шукали зброю, а знайшли 300 грамів сонячного каміння

На Волині судили учасника бойових дій, нагородженого відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції» та нагрудним знаком Міністра оборони України «Знак пошани». Вирок ухвалив Любешівський районний суд Волинської області 20 вересня, передає «Конкурент».

Дорогоцінне каміння в учасника АТО все ж вилучили в дохід держави.

Як вбачається із вироку, оперативний співробітник СБУ володів інформацією про те, що, нібито, учасник бойових дій тримав вдома  бойову гранату «РГД-5», бойові патрони до нарізної зброї, малокаліберної гвинтівки. Цю інформацію він передав поліції, а там відкрили кримінальне провадження. В рамках провадження суд виніс ухвалу про проведення обшуку у помешканні атовця. 

В результаті обшуку зброї та боєприпасів у будинку учасника АТО не знайшли. Зате знайшли близько 300 грамів бурштину. Дорогоцінним камінням чоловік прикрашав акваріум.

На суді атовець пояснив, що у 2015 році рибалив в одному із сіл Зарічненського району Рівненської області. Повертався звідти повз місця масового видобутку бурштину, де на той час одночасно «працювало» кілька сотень людей. В якийсь момент почалася паніка і люди почали тікати. Скориставшись цим, він зупинився, та підняв із землі жменю дорогоцінного каміння, загальною вагою близько 300 грамів. В подальшому використовував його для декоративного оздоблення акваріуму вдома.

Читайте також: Волинський учасник АТО прийняв дияконство.

Реклама Google

Дослідивши всі докази у справі, суд виправдав чоловіка і щодо звинувачення у незаконному поводженні зі зброєю, і щодо незаконного зберігання бурштину-сирцю. Щоправда, дорогоцінне каміння в учасника АТО все ж вилучили в дохід держави.

Telegram Channel