Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
В Японії очікує страти 74-річна «Чорна вдова». Вона труїла чоловіків ціанідом

У всіх загиблих були значні заощадження і активи...

A warden stands at solitary cell area for inmates during a press tour of the Tokyo Detention House in Tokyo, Monday, June 10, 2019. With its bare cells, the Tokyo Detention House looks much like a high-security prison, but those who get incarcerated here, including former Nissan Chairman Carlos Ghosn, have not been convicted of any crime.(AP Photo/Koji Sasahara)

Фото АР.

В Японії очікує страти 74-річна «Чорна вдова». Вона труїла чоловіків ціанідом

Судовий розгляд у її справі став одним із найтриваліших за всю історію країни

У 2014 році суд в Японії засудив до смертної кари Тісако Какехі — жінку, яка отруїла трьох своїх чоловіків, а також здійснила замах на життя ще одного. У червні 2021 року суд відхилив апеляцію Какехі про скасування вироку про смертну кару. Зараз серійній вбивці 74 роки. Про це інформує Суспільне.

Тісако Какехі була заарештована у 2014 році, за сім років після свого першого вбивства. До цього вона вже була одружена, проте її перший чоловік помер в 1994 році від хвороби. З ним Какехі прожила 25 років.

Тісако Какехі була заарештована у 2014 році, за сім років після свого першого вбивства.

У 2007 році, через 13 років після смерті першого чоловіка, японка вступила в стосунки з 78-річним Тосіакі Суехіро. В цьому ж році Какехі спробувала отруїти його. Під час сімейного обіду Суехіро прийняв таблетку, в яку Какехі додала ціанід. Через 15 хвилин чоловік втратив свідомість на вулиці, але йому вдалося вижити.

Попри це, від отруєння він назавжди залишився невиліковно хворим. Через пів року після замаху він помер. Після цього «Чорна вдова» кілька років не вдавалася до вбивств.

У 2011 вона знову почала відносини, на цей раз з 71-річним чоловіком, на ім'я Масанора Хонда. Незабаром пара одружилася. У статусі дружини Какехі також отруїла чоловіка ціанідом.

 

 

«Вона зустріла Хонду в магазині, а потім вони розійшлися. Близько 17:00 того ж дня він втратив свідомість під час їзди на мотоциклі. Менш ніж через дві години в лікарні лікарі підтвердили його смерть», - підкреслюють журналісти.

На думку слідства, Какехі і не планувала жити з Хонда. Як стало відомо, за два місяці до його смерті вона вже почала таємно зустрічатися з іншими чоловіками через агентство знайомств. У 2013 році жінка почала відносини зі своєю третьою жертвою — Мінору Хіоко, якому на момент знайомства було 75.

Він, як і перша жертва, також вживав харчові добавки для веганів. Какехі отруїла його звичним способом — вона підсипала в таблетку ціанід, після прийняття препарату чоловік почав задихатися. Вбивця викликала лікарів, однак збрехала їм про проблеми зі здоров'ям у Хіоко, заявивши, що той хворіє на рак і заборонивши його реанімацію. Через декілька годин після отруєння він загинув.

У тому ж році Какехі вийшла заміж за свою останню мету — Ісао Какехі. І вже через місяць після їхнього весілля, за даними слідства, вона знову почала таємно зустрічатися з іншим чоловіком. Какехі отруїла свою останню жертву теж під час вечері, лікарі не змогли врятувати життя чоловіка, якому на момент смерті було 75. Саме його смерть і викликала підозри в поліції: у тілі Ісао виявили часточки ціаніду, потім той же хімікат виявили в ліках, що приймав чоловік. Згодом правоохоронці вийшли на Какехі і заарештували жінку.

Мотив Какехі

Як відзначають журналісти, всі вбиті жили в різних містах і не мали ніякого відношення один до одного — за винятком одного: у всіх них були значні заощадження і активи. Це в поєднанні з їх пізнім віком і холостим статусом зробило їх ідеальними цілями для Какехі.

Всього, за оцінками журналістів, після всіх вбивств Какехі отримала в цілому близько $4,5 млн від спадщини, цінностей та інших активів своїх партнерів. За деякими оцінками, ця цифра досягає $7,3 млн.

Всього, за оцінками журналістів, після всіх вбивств Какехі отримала в цілому близько $4,5 млн від спадщини, цінностей та інших активів своїх партнерів. За деякими оцінками, ця цифра досягає $7,3 млн.

Суд

На думку суду, Какехі скористалася довірою жертв, жінка зізналася в злочинах і навіть принесла вибачення сім'ям жертв. Захист наполягав її неосудності, вказуючи на те, що вона, начебто не усвідомлювала, що робила, однак, це не допомогло в апеляції — суд залишив в силі рішення про смертну кару.

Дата страти Какехі досі невідома, у Японії такі дані не розголошуються, але за законом в'язні повинні бути страчені протягом шести місяців після оголошення вироку. Невідомо, чи буде страчена Какехі протягом цього часу, оскільки захист може вдатися до нової спроби оскарження рішення суду.

Читайте також:З лісу можна принести не лише гриби: 12 волинян заразились небезпечною хворобою

Реклама Google

Telegram Channel