Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Соняшникова олія в Україні подорожчає ще більше

Дефіцит соняшника піднімає ціни.

Фото agroportal.ua.

Соняшникова олія в Україні подорожчає ще більше

Зростання цін на соняшник підігрівається повільним, але впевненим зростанням цін на рослинні олії

В Україні найближчим часом погодні умови сприятимуть зростанню цін на соняшник, і як результат - зростанню цін на соняшникову олію. 

Про це повідомляє Aagroportal.ua, передає УНІАН.

Читайте такожНа українців чекають нові ціни на соняшникову олію-прогнозЯк відзначають аналітики, зростання цін на соняшник підігрівається повільним, але впевненим зростанням цін на рослинні олії.

Ціни на соняшникову олію і цукор в Україні в червні в річному вираженні - порівняно з червнем 2020 року – підвищилися на 80,3% і 70,1% відповідно.

«Погодні умови в Дніпропетровській та Запорізькій областях призупинили збиральну компанію соняшнику. Це призвело до дефіциту соняшнику на внутрішньому ринку для закупівлі переробниками та трейдинговими компаніями», — йдеться в повідомленні. 

Цінові пропозиції основних виробників масла на кінець минулого тижня озвучені на рівні 18,3-18,7 тис.грн за тонну на умовах FCA і 18,7-19,5 тис. грн за тонну з доставкою на завод. 

Ціни на соняшникову олію в Україні:

  • Ціни на соняшникову олію та цукор в Україні за рік зросли майже вдвічі. За даними Держстату, в червні цього року соняшникова олія коштувала на 80% дорожче, ніж у червні 2020 року.
  • 20 липня 2021 року українцям пояснили, чому за кордоном українську олію продають у два рази дешевше.
  • 30 липня експерти прогнозували, що восени пляшка олії коштуватиме близько 100 грн.
  • Наприкінці серпня 2021 року експерти прогнозували, що після збирання врожаю соняшнику в Україні спостерігатиметься зниження цін на соняшникову олію.

Українська олія в Чехії:

У Чехії соняшникова олія українського виробництва коштує близько 30 крон, що становить приблизно 35 грн. В українських супермаркетах соняшникова олія коштує від 50 до 75 грн.

Читайте також: В Україні карколомними темпами дорожчають курятина, качатина, гусятина, індичатина та страусятина.

 

Telegram Channel