Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Рейтинг партій очолюють «Слуга народу» та «Європейська Солідарність» - соцопитування

Переважна більшість українців відчувають негативні емоції до нинішньої влади – 87,5% опитаних.

Фото Дивись.Інфо.

Рейтинг партій очолюють «Слуга народу» та «Європейська Солідарність» - соцопитування

Українці визначилися з партіями, які підтримуватимуть на виборах до Верховної Ради

 У разі проведення виборів до парламенту проходять п’ять політичних сил. У рейтингу чітко визначились два лідери – партії «Слуга народу» та «Європейська Солідарність». Про це свідчать результати соціологічного опитування проведеного центром «Социс» 16  – 21 вересня 2021 року. Загалом було опитано 2000 респондентів по всій країні, за виключенням Криму та непідконтрольних українській владі частин Донецької та Луганської областей. Статистична похибка вибірки 2,4%.

Серед тих, хто буде голосувати на виборах, 26,4% підтримають партію «Слуга народу». 19,1% - проголосують за «Європейську Солідарність».

Серед тих, хто буде голосувати на виборах, 26,4% підтримають партію «Слуга народу». 19,1% - проголосують за «Європейську Солідарність».

Також ще три партії долають прохідний бар’єр до парламенту: за ОПЗЖ готові голосувати 12,7%, за «Батьківщину» - 10,3%, за партію «Сила і честь» - 7,7%.

Решта політичних сил не долають 5% бар’єр для проходження в парламент.

Згідно з результатами опитування більшість українців вважають, що події в країні йдуть у неправильному напрямку. 60,8% українців вважають, що події в Україні розвиваються у неправильному напрямку і лише 22,8% - вважають, що ситуація в державі складається у правильному напрямку.

Також 41,6% опитаних заявляють, що терпіти нинішнє становище в країні вже просто неможливо, а 41,5% - вважають, що жити стало важко, але можна терпіти, і лише 13% респондентів сказали, що все не так і погано в країні.

Читайте також: Як у часи Януковича. Канали олігархів показали піар-фільм про Єрмака​.

Крім цього, переважна більшість українців відчувають негативні емоції до нинішньої влади – 87,5% опитаних. Зокрема, розчарування відчувають 44,1% українців, тривогу – 15,5%, відчай – 9,1%, байдужість – 8,2%, страх – 5,5%, ненависть – 5,2%. Лише 21,3% опитаних відчувають надію по відношенню до нинішньої влади в Україні, цікавість – 5,9%, а оптимізм – 5,7%, симпатизують українській владі на сьогоднішній день – 3,4% опитаних, відчувають впевненість – 2,5%, а гордість – 1,1%.

Telegram Channel