Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На «Ягодині» затримали фуру, якою під виглядом жиру намагались провезти яловичину

Замість жиру – везли м'ясо.

Фото Волинська митниця.

На «Ягодині» затримали фуру, якою під виглядом жиру намагались провезти яловичину

Через митний пост «Ягодин» під виглядом жиру намагались провезти вантаж м'ясопродукції з яловичини на суму понад пів мільйони гривень

Прямуючи з Республіки Польща в Україну заїхав вантажний транспортний засіб, під керуванням громадянина Республіки Білорусь. Згідно товаросупровідних документів в автомобілі переміщувався вантаж «Яловичого замороженого жиру», де відправником являлась польська компанія.

В результаті повного митного огляду зазначеного транспортного засобу, було виявлено що фактично у вантажному відсіку автомобіля в картонних коробках переміщується товар «Cухожилля з яловичини заморожені», що підтверджується маркуванням виробника на упаковці товару «BEEF SINEW».

Згідно товаросупровідних документів в автомобілі переміщувався вантаж «Яловичого замороженого жиру», де відправником являлась польська компанія.

Таким чином, керівник підприємства відправника, вчинив дії, спрямовані на переміщення через м/п «Ягодин» Волинської митниці на митну територію України товару з приховуванням від митного контролю, тобто шляхом подання митному органу документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів.

Працівники Волинської митниці склали протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вартістю 529 тисяч гривень вилучено до рішення суду. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України.

Реклама Google

Читайте також: Викрили схему підробки свідоцтв про вакцинацію від COVID-19 з «медзакладів Волині»

 

 

 

 

Джерело: Волинська митниця
Telegram Channel