Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Карвінг, бізіборди, дари Фребеля: майбутні педагоги займалися творчістю і переймали досвід практикуючих колег

Від успіху в навчанні – до успіху в житті.

Фото з фейсбук-сторінки Кафедра загальної педагогіки та дошкільної освіти ВНУ імені Лесі Українки.

Карвінг, бізіборди, дари Фребеля: майбутні педагоги займалися творчістю і переймали досвід практикуючих колег

27 вересня, розпочався Тиждень факультету педагогічної освіти та соціальної роботи. Викладачі і студенти протягом цих днів проведуть цілий ряд цікавих і корисних заходів. Символічно, що відкриває Тиждень кафедра, фахівці якої допомагають робити перші кроки на стежці до знань – Кафедра загальної педагогіки та дошкільної освіти

Ранок розпочався із творчості. Студенти побували на цікавому та оригінальному майстер-класі з карвінгу. Нині це мистецтво вирізання на овочах і фруктах набуває популярності. Оздоблені таким чином плоди можуть бути прикрасами, наочним приладдям чи іграшками. До того ж, вирізання дуже добре розвиває терплячість, моторику, координацію та уяву. Заняття провела спеціально запрошена майстриня Ольга Гончарук.

Паралельно, відбувалося ще декілька заходів. Студенти спеціальності «Дошкільна освіта» презентували саморобні посібники-бізіборди. Їх, насамперед, використовують для розвитку дрібної моторики дітей. Також різноманітні елементи, з яких вони складаються, допомагають найменшим засвоювати знання про навколишній світ.

Девіз зустрічі: «Від успіху в навчанні – до успіху в житті».

Студенти організували ярмарку домашніх смаколиків. На ній кожен охочий міг купити все: від корисних та поживних консервацій до солоденьких тістечок.

Позитивно, що відсьогодні при кафедрі працює буккросингова полиця. Викладачі приносили з дому книги, які кожен охочий може взяти для читання або ж назавжди. Однак існує правило: взяв книгу – принеси дві.

А ще студенти-першокурсники промовили клятву студента спеціальності «Дошкільна освіта», отримали значки з логотипами та станцювали флешмоб для підняття настрою.

У практичному значенні отриманих знань студенти переконалися на зустрічі з педагогами, які нині працюють за спеціальністю - це директори закладів дошкільної освіти, методисти. Девіз зустрічі: «Від успіху в навчанні – до успіху в житті».

Своєрідним підсумком насиченого дня став круглий стіл «Основні та допоміжні інструментарії підвищення якості освітнього процесу в закладі дошкільної освіти». Викладачі та студенти обговорили сучасні тенденції у освітньому процесі, поділилися знаннями з колегами. Зокрема Н. Остапчук розповіла всім про ляльку «Долл - персону» та квадрат Воскобовича, І. Дудай про дарунки Фребеля, А. Палецька про М.Монтессорі, В. Новосельська – блоки Дьєнеша, А. Бабич – презентувала палички Кьюїзенера. 

Джерело: Кафедра загальної педагогіки та дошкільної освіти ВНУ імені Лесі Українки
Telegram Channel