Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Разумков запропонував Зеленському накласти вето на закон про олігархів

Разумков готовий підписати закон про олігархів, якщо будуть виправлені неточності.

Фото Главком.

Разумков запропонував Зеленському накласти вето на закон про олігархів

Голова ВРУ вважає, що під час голосування був порушений регламент

Голова ВРУ Дмитро Разумков запропонував Зеленському накласти вето на закон про олігархів для виправлення колізії. В іншому випадку доведеться вносити зміни в закон іншим законопроектом. Про це Разумков сказав в ефірі каналу «Наш», передає Дзеркало тижня.

Разумков вважає, що переголосовувати закон за статтею 131 регламенту Ради не можна, оскільки, на його думку, при прийнятті закону сам регламент був порушений.

«Його не треба переголосовувати. Я як голова парламенту вважаю, що було порушення регламенту. Тому запускати 131 статтю (регламенту ВР - ред.), переголосовувати якісь правки - це буде неправильно... Це можна виправити наступним чином - або це може бути вето президента, повернення закону до Верховної Ради з пропозиціями, тим більше, що президент є автором цього законопроекту, або закон може бути підписаний, і після цього вносити зміни в цей закон... «, - прокоментував Разумков.

Разумков зазначив, що готовий підписати законопроект, якщо комітет видасть коректний текст, за який голосувала ВР, без маніпуляцій.

Разумков зазначив, що готовий підписати законопроект, якщо комітет видасть коректний текст, за який голосувала ВР, без маніпуляцій.

«Як тільки він повернеться з вето або підписом президента, ми обов'язково його оприлюднимо в «Голосі України»», - сказав Разумков.

За словами Разумкова, 5 жовтня ВР планує розглянути проекти постанов від ЄС, що блокують підписання закону.

Читайте також: Притула створює власну політичну партію (Відео)

Раніше повідомлялося про те, що депутати внесли в Раду 12 постанов про скасування закону про олігархів.

Верховна Рада 23 вересня підтримала 279 голосами т.зв. «Закон про деолігархізацію». Після прийняття законопроекту глава Венеціанської комісії запросив у президента України Володимира Зеленського текст законопроекту для оцінки.

Telegram Channel