Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Рівненщині сироті виділили хату з дірами у стінах (Фото, відео)

Немає тут ні світла, ні газу, ні води.

Фото Суспільного.

На Рівненщині сироті виділили хату з дірами у стінах (Фото, відео)

На Рівненщині чоловік-сирота в порядку черги отримав будинок від місцевої влади без електрики, газу, води та з дірами у стінах. Суспільному Микола Кравчук розповів: хотів відбудувати будинок, але зрозумів, що йому не вистачить грошей. Тепер він просить скасувати рішення про надання йому цього житла, а взамін виділити гроші.

Микола Кравчук показав будинок, який, дочекавшись своєї черги на житло, отримав у 2020-му році у селі Тучин Рівненського району. Він – сирота, на черзі стояв з 2009-го року.

 

 

 

 «По тій стіні ззовні корчі ростуть. Корчувати треба, не знаю чим, це дикий виноград», – розповів Микола Кравчук.

«По тій стіні ззовні корчі ростуть. Корчувати треба, не знаю чим, це дикий виноград», – розповів Микола Кравчук.

Цей будинок розділений на три частини. У тій, яку отримав Микола Кравчук, ніхто не жив понад тридцять років. Немає тут ні світла, ні газу, ні води, – повідомив чоловік. Відсутня і прибудинкова територія.

«По факту тут 15 соток, але з одного боку сусіди забрали, звідси – другі. І сусід сказав, що «в тебе тут тільки перед порогом три метри». Щоб у двір зайти, то треба подумати кудою, щоб воду брати – треба до сусідів іти просити. Щоб до газу підключитися, то треба заплатити для усієї вулиці, щоб підрізатися до них, бо вони самі проводили», – сказав чоловік.

Після смерті батьків Микола проживав разом з бабусею. Коли ж і вона померла, поселився з тіткою. Ордер погодився взяти, бо не мав де жити.

«З тіткою я воюю постійно. Думав буду сам собі, помаленьку його відбудую, але це не реально. Я привіз сюди матеріал, почав робити, але потім мені брат каже, що тут все треба перероблювати», – пояснив Микола Кравчук.

Зараз він з дружиною та чотиримісячною дитиною живе в Тучині в будинку, який взяли на виплату. З ними живе ще двоє дітей дружини, проте 28 вересня власник будинку попросив сім'ю з'їхати.

«Держава не допомагає таким родинам, як ми. В мене дитина, куди мені з нею йти? Держава каже, немає житла – забираємо дітей, і як нам викрутитися з чоловіком? Ми сироти, а позбутися дітей – не варіант. Там же навіть дорослій людині не можна жити, тим більше дитині», – поділилася з Суспільними дружина Миколи Марія Кравчук.

 

 

 

Сам Микола зазначив: звернувся до юристів, аби будинок у нього забрали. Натомість, якщо немає квартири для виділення, просить виплатити гроші.

Читайте також: «Волиньгаз збут» заплатить 55 мільйонів штрафу за обман споживачів

Реклама Google

Telegram Channel