Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Заслуженого вчителя з Горохівщини відзначив Президент України

Ганна Бабій (ліворуч) з колегами Галиною Кос та Василем Дубінським у далеких сімдесятих.

Фото з архіву педагога.

Заслуженого вчителя з Горохівщини відзначив Президент України

Напередодні Дня працівників освіти Указом Президента України Володимира Зеленського від 27 вересня № 491/2021 Заслуженому вчителю Української РСР, відміннику освіти України Ганні Бабій (за паспортом – Грищук) призначено довічну державну стипендію для видатних діячів освіти

Ганна Бабій – відомий на Волині педагог, краєзнавець, громадський діяч. Свого часу вона була директором школи в Ощеві, членом Президії Всеукраїнського товариства «Знання», делегатом ІV З’їзду вчителів УРСР, представляла інтереси своєї громади у Горохівській районній та Волинській обласній радах, виконувала обов’язки секретаря обласної комісії з народної освіти. Ще у 1978 році указом Президії Верховної Ради їй присвоїли високе звання Заслуженого вчителя Української РСР.

Після виходу на заслужений відпочинок у 2001 році Ганна Бабій ще довгий час на громадських засадах очолювала музей у Ощівській школі, вела активну пошукову й краєзнавчу роботу. У 2018 році Горохівщина дякувала їй за плідну вчительську працю почесними рядками у книзі «Сіячі розумного, доброго, вічного. Заслужені учителі Горохівщини» (упорядник – Євгенія Карп’як).

Інколи здається, що роки у школі пролетіли, як один день.

Довічні державні стипендії для видатних діячів освіти призначаються педагогічним працівникам, які мають визначні заслуги перед державною і досягли сімдесятирічного віку. З ініціативи односельців, учнів та колег Ганни Федорівни, а також директора Ощівської гімназії Горохівської міської ради Наталії Притолюк рішення про представлення Ганни Бабій до високої відзнаки одноголосно прийняла педагогічна рада закладу освіти. З пропозиціями освітян з Ощева погодилися у Міністерстві освіти і науки України, а 18 серпня кандидатуру Ганни Бабій погодив на своєму засіданні Кабінет міністрів України.

Читайте також: Українським вчителям пообіцяли по 60 тисяч: хто отримає гроші.

Звістки про відзнаку всеукраїнського масштабу Ганна Федорівна зовсім не очікувала. Коли взяла в руки копію Указу Президента – довго вчитувалася в слова. Оговтавшись від несподіванки, Ганна Бабій зазначила: «Буває, інколи здається, що роки у школі пролетіли, як один день. А коли починаю згадувати – скільки ж то було поїздок у Луцьк та Київ, виступів, нарад, засідань, громадських доручень. Приємно, що досі пам’ятають! Дякую своїм колегам та учням, усім хто згадує й підтримує!»

Роман НОВОСАД.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel