Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У громаді на Волині впроваджують проєкт з соціального згуртування

Ініціатива передбачає організацію спільних культурно-розважальних і спортивних заходів.

Фото: ГО «Молодіжна організація «СТАН».

У громаді на Волині впроваджують проєкт з соціального згуртування

Представники/ці 15 громад у яких реалізується проєкт, спрямований на зміцнення стійкості громад шляхом соціально-економічної реінтеграції ветеранів, що фінансується Європейським Союзом, впроваджується Міжнародною організацією з міграції та реалізується Молодіжною організацією «СТАН», відвідали мережеву подію у Херсоні, щоб спільно проаналізувати ініціативи, які будуть втілені в рамках проєкту, познайомитися між собою, обмінятися досвідом та обговорити майбутню співпрацю

Під час мережевої зустрічі представники/ці ініціативних груп ділились своїми очікуваннями, щодо впливу проєкту на життя в громаді. Обмінювались історіями успіху та розробляли ідеї акцій солідарної дії. Про це йдеться на сайті ГО «Молодіжна організація «СТАН».

Проєкт «КРОК» має на меті формування у жителів громади відчуття приналежності до єдиної спільноти, яка поділяє відповідальність за розвиток території і дбає про захищеність та рівні можливості для всіх категорій населення.

Ініціативу Боратинської громади «КРОК – реінтеграція ветеранів задля згуртованої громади» на заході презентував начальник відділу соціально-економічного розвитку Боратинської сільської ради Анатолій Левчук. Проєкт «КРОК» має на меті формування у жителів громади відчуття приналежності до єдиної спільноти, яка поділяє відповідальність за розвиток території і дбає про захищеність та рівні можливості для всіх категорій населення. Ініціатива передбачає організацію спільних культурно-розважальних і спортивних заходів, які забезпечать взаємодію між представниками різних соціальних груп громади.

 

 Додамо, що ініціативні групи з 15 громад попередньо пройшли онлайн-навчання, щоб отримати сучасні знання з розробки та реалізації проєктів соціального згуртування, які сприятимуть активній участі ветеранів та членів їхніх сімей у соціально-економічному житті. Для втілення проєктів, ініціативним групам нададуть менторський супровід на всіх етапах реалізації та фінансову підтримку до 8 тисяч євро на закупівлю обладнання.

Джерело: Боратинська сільська рада територіальна громада
Telegram Channel