Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Колектори шантажували боржника наклепом про сексуальні домагання і поплатилися

Зловмисників оштрафували.

Фото medikforum.ru.

Колектори шантажували боржника наклепом про сексуальні домагання і поплатилися

14 липня набув чинності «колекторський» закон, який відтепер регулює діяльність колекторів

НБУ оштрафував колекторську фірму «Кредитпромінвест» у розмірі 102 тисячі гривень за порушення етичної поведінки при стягненні боргу. Надалі компанії загрожує позбавлення ліцензії.

Відповідне повідомлення з’явилось на сайті Нацбанку, передає УНІАН.

Колектори тероризували боржника й погрожували, що розішлють його колегам нібито свідчення про сексуальні домагання.

«Національний банк виявив факт порушення вимог законодавства щодо взаємодії зі споживачами при врегулюванні простроченої заборгованості (вимог щодо етичної поведінки) з боку ТОВ «Кредитпромінвест». Йдеться про порушення вимог щодо взаємодії зі споживачами та іншими особами при врегулюванні простроченої заборгованості, встановлених статтею 25 Закону України «Про споживче кредитування», – інформує регулятор.

За результатами рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив накласти на недобросовісну компанію штраф у розмірі 102 тисячі гривень.

Як уточнила у Telegram депутатка зі «Слуги народу» Ольга Василевська-Смаглюк, колектори тероризували боржника й погрожували, що розішлють його колегам нібито свідчення про сексуальні домагання.

Нардепка додала, що штраф значно перевищує розмір заборгованої клієнтом суми.

Читайте також: Пара займалася сексом просто посеред вулиці й потрапила на камеру (Фото 18+).

14 липня набув чинності «колекторський» закон, згідно з яким було, зокрема, затверджено порядок реєстрації колекторських компаній, вимоги до структури власності, ділової репутації тощо.

Відтоді НБУ зобов’язали вести реєстр таких фірм, стежити за їхньою діяльністю. До реєстру ввійшли тільки компанії з бездоганною репутацію, про що обіцяв напередодні ухвалення закону регулятор.

Закон також посилив відповідальність для кредиторів, наприклад, фірми зобов’язані публікувати інформацію про колекторів, з якими співпрацюють, на своїх веб-сайтах і у місцях надання послуг.

Під час спілкування з боржниками колектори, згідно з законом, повинні називати свої справжні ім’я та прізвище, назву кредитора, самої колекторської компанії, причину дзвінка й суму простроченого боргу.

За порушення на колекторів чекає штраф від 50 до 100 тисяч гривень, виключення з реєстру, розірвання договору (у випадку повторного порушення закону в той же рік) й анулювання ліцензії.

Telegram Channel