Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Об'їзну дорогу біля Луцька просить включити у програму «Велике будівництво»

Зволікання старту робить реалізацію проєкту дорожчим та проблемнішим.

Фото зі сайту Кордон.

Об'їзну дорогу біля Луцька просить включити у програму «Велике будівництво»

Луцьк не справляється з великою кількістю транспортних засобів.

Депутати Луцької районної ради підтримали внесення проекту будівництва об’їзної кільцевої дороги повз місто Луцьк до Програми Президента України «Велике будівництво 2020-2022».

Як розповів ініціатор звернення, заступник голови Луцької райради Сергій Сівак, необхідність будівництва кільцевої об’їзної дороги повз місто Луцьк назріла давно, адже місто вже не справляється з такою кількістю транспортних засобів.

«Варто зауважити, що будівництво кільцевої магістралі на Волині, попри Луцьк, через який проходить декілька міжнародних транспортних коридорів, це – і зниження екологічного навантаження на Луцьк, і розбудова обласного центру як логістичного хабу, і серйозні капіталовкладення в інфраструктуру міста, району та області. Адже Волинь, поряд із Львівщиною та Закарпаттям, є логістичними воротами для в’їзду в Україну зі сторони Європейського співтовариства», - розповів Сергій Сівак.

Консолідована позиція, яку в цій ситуації займуть керівники місцевої представницької та виконавчої влади, дасть змогу в найближчі роки зреалізувати цей надважливий інфраструктурний проєкт.

На квітневій сесії Луцької районної ради депутати підтримали рішення № 5/41 «Про включення будівництва окружної кільцевої дороги повз м. Луцьк в державну програму «Велике будівництво». Обласна державна адміністрація в особі управління містобудування і архітектури та представники ДП «Волинський облавтодор» теж заявили про свою принципову підтримку запропонованої ініціативи. Разом із тим, подальше зволікання від старту цього масштабного інфраструктурного проєкту щороку робить його реалізацію дорожчою та проблемнішою.

«Немає жодного сумніву, що до реалізації запланованого масштабного проєкту повинна долучитися не тільки Луцька районна, але й Волинська обласна та Луцька міська ради. Консолідована позиція, яку в цій ситуації займуть керівники місцевої представницької та виконавчої влади, дасть змогу в найближчі роки зреалізувати цей надважливий інфраструктурний проєкт.

Зважаючи на викладене, просимо Волинську обласну державну адміністрацію в максимально стислі терміни підготувати необхідну технічну заявку на участь проєкту будівництва кільцевої об’їзної дороги повз Луцьк у програмі Президента України «Велике будівництво» на 2022 рік та передбачити необхідні фінансові ресурси на виготовлення проектно-кошторисної документації.

Звертаємося до депутатів Верховної ради України, обраних від Волині, з проханням підтримати цей важливий для Волині проєкт та всіляко сприяти його реалізації», - йдеться у зверненні.

Джерело: Луцька районна рада
Telegram Channel