Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
В Білорусі настоятелем парафії став африканець, висвячений в Україні

Майкл Уйяммаду.

Фото katolik.life.

В Білорусі настоятелем парафії став африканець, висвячений в Україні

Свої перші іменини в Гомелі відзначив католицький священник Майкл Уйяммаду. 29 вересня, в свято святих Архангелів Михаїла, Гавриїла і Рафаїла, віруючі гомельської парафії Успіння Пресвятої Діви Марії привітали отця Майкла (Михайла) з іменинами

Він – священник-монах ордену святого Павла і перший католицький священник-африканець, який служить у Білорусі. Як повідомляє katolik.life, отцеві Майклу 61 рік, він родом з Нігерії, а став священником всього два роки тому. У нього незвичайна історія життя.

«Вік для Бога не має значення. Я вчився в Радянському Союзі і після навчання повернувся в свою країну. Там я став бізнесменом, і майже в 50 років зрозумів своє покликання, почув Ісуса», – розповідав отець Майкл після свячень, які отримав в Україні. У 1981 році нігерієць приїхав до України, закінчив Донецький державний університет. А потім повернувся в Україну в 2010 р. і почав чернечу формацію в монастирі в Маріуполі. На священника навчався в Інституті св. Томи Аквінського в Києві. Після свячень в 2019 році служив в Україні, потім – в Камеруні, а в 2021 р. приїхав до білоруського Гомеля – оскільки на тутешній новій парафії, яка будує новий костел, була потреба в вікарії.

Читайте також: Королева Єлизавета ІІ втратила владу​.

Отець Майкл – активний проповідник Божого Слова, він був вихований в харизматичних рухах, які поширені в Нігерії. Священник знає російську мову і вчить білоруську, також служить святу Месу по-англійськи для іноземних студентів-католиків з гомельських вузів.

Telegram Channel