Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
На Волині судили чиновника, який преміював сестру на 30 тисяч

Щедро!

Фото ілюстративне.

На Волині судили чиновника, який преміював сестру на 30 тисяч

Судили колишнього першого заступника міського голови Нововолинська Андрія Сторонського за преміювання сестри, яка працювала начальницею управління освіти

Про це стало відомо з постанови Нововолинського міського суду Волинської області, повідомляє ІА Волинські новини.

Будучи першим заступником Нововолинського міського голови, секретарем міської ради та безпосереднім керівником своєї двоюрідної сестри, яка обіймала посаду очільниці управління, при видачі у червні, липні та листопаді 2020 року розпоряджень про преміювання включив туди і свою сестру, не повідомивши виконавчий комітет міської ради про наявність у нього реального конфлікту інтересів.

У суді Андрій Стронський категорично заперечив родинні стосунки із начальницею управління освіти Нововолинської міської ради. 

Так, протягом трьох місяців колишній посадовець преміював свою сестру на 30 тисяч 139 гривень.

У суді Андрій Стронський категорично заперечив родинні стосунки із начальницею управління освіти Нововолинської міської ради. Також він вважав докази, зібрані уповноваженими особами управління стратегічних розслідувань у Волинській області та надані прокурором під час судового розгляду, недопустимими, посилаючись на те, що вони здобуті з порушенням прав третіх осіб.

Вважає, що органом, який склав протоколи, безпідставно вказано, що керівниця управління освіти є його двоюрідною сестрою. Водночас він наголосив, що, видаючи розпорядження про преміювання, не надавав жодних переваг начальнику управління освіти, а підписував розпорядження про преміювання працівників без вказівки на конкретні прізвища та при визначенні розміру премії керувався виключно Положенням про преміювання. Він просив закрити провадження у справі в зв`язку з відсутністю події.

Однак суд, дослідивши докази, прийшов до висновку, що посадовці таки є родичами. На заперечення родинних стосунків Андрій Стронський не надав жодних доказів.

Відтак суд постановив визнати Андрія Сторонського винним та призначив йому покарання у виді штрафу 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 3 тисячі 400 гривень.

Наразі Андрій Сторонський займає посаду заступника голови Володимир-Волинської районної державної адміністрації.

 

Реклама Google

Читайте також: Перейменування Володимира-Волинського викликало ажіотаж в Росії: деталі

Джерело: ІА Волинські новини.
Telegram Channel