Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Зеленський каже, що говорив про «вагнерівців» з Лукашенком ще до їх затримання

Зеленський запевняє, що саме в той час, коли у Білорусь заїхали бойовики, він про це повідомив Лукашенку телефоном.

Фото УП.

Зеленський каже, що говорив про «вагнерівців» з Лукашенком ще до їх затримання

Президент Володимир Зеленський запевняє, що не обізнаний у всіх деталях операції з «вагнерівцями», але про їх переміщення він знав, про що телефоном повідомив Олександру Лукашенку

Це стало відомо на брифінгу президента за підсумками зборів фракції «Слуга народу» у Трускавці, пише УП.

Журналісти каналу «Прямий» поцікавилися у президента, чи відповідає дійсності інформація розслідувачів Bellingcat про те, що спецоперація по затриманню бойовиків «Вагнера» зірвалася після наради в ОП. А також чому ні самого Зеленського, ні інших учасників тієї наради досі правоохоронці та ТСК Ради не допитали у вказаній справі.

Моє обговорення було з паном Лукашенко – це правда. Телефоном, коли ці люди (бойовики «Вагнера» - УП), наскільки мені відомо, автобусами заїхали на територію Білорусі. 

«Мені здається власник вашого каналу, гетьман Порошенко, мені здається, він казав, що він приймав участь у цій операції. Мені здається, що його треба і допитувати… Я не приймав участь у цій операції, я не приймаю участі у російських операціях в принципі. Що стосується цього питання. Моє обговорення було з паном Лукашенко – це правда. Телефоном, коли ці люди (бойовики «Вагнера» - УП), наскільки мені відомо, автобусами заїхали на територію Білорусі. Я щось чув, що вони там звідкись згідно операції летіли, я не знаю…».

Зеленський запевняє, що саме в той час, коли у Білорусь заїхали бойовики, він про це повідомив Лукашенку телефоном, а також уточнив деякі деталі, відомі йому на той час. Лукашенко у свою чергу пообіцяв президенту України вивчити це питання і «зробити все можливе».

Пряма мова Зеленського: «І після цього – все».

Читайте також: Шоу триває? Засідання фракції «Слуг» у Трускавці закінчилося концертом. Арахамія був діджеєм (Відео)​.

Telegram Channel