Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Новий урожай у нове сховище: на Волині стартував збір яблук

На Волині з'являється все більше сховищ для яблук.

Фото Департамент агропромислового розвитку.

Новий урожай у нове сховище: на Волині стартував збір яблук

В області розпочали збір яблук підприємства ТзОВ «Володимирські сади», ТзОВ «Єврофутгруп», ФГ «Рідний сад», СПП «Рать», ФГ «Дари Волині»

1 жовтня начальник управління агропромислового розвитку Юрій Горбенко відвідав ТзОВ «Астра» Луцького району (директор Василь Туриашвілі), інформує Департамент агропромислового розвитку.

    Підприємство займається садівництвом. Плантації саду знаходяться у с. Верхівка Луцького району. Керівник підприємства проінформуав, що перші яблуневі насадження проведені у 2013 році. Нині в господарстві 20 га під насадженнями яблуні, з них 6 га старого саду, 12 га новопосадженого, ще на 2 га готується площа під посадку.

    З метою зберігання яблук і можливості реалізації їх до нового врожаю у  вересні 2020 року розпочато будівництво сучасного сховища на 500 тонн з регульованим газовим середовищем, і у вересні поточного року об'єкт було  введено в експлуатацію

 З метою зберігання яблук і можливості реалізації їх до нового врожаю у  вересні 2020 року розпочато будівництво сучасного сховища на 500 тонн з регульованим газовим середовищем, і у вересні поточного року об'єкт було  введено в експлуатацію. Новий урожай яблук вже поступає у нове сховище.

 Зібрано перші 30 тонн яблук з врожайністю 48 тонн з гектара, прогнозується зібрати з врожайністю понад 50 тонн з гектара. Господарство вирощує сорт Голден Делішес також є новопосаджені яблуні сорту Чемпіон.

 Юрій Горбенко високо оцінив діяльність ТзОВ «Астра» та побажав подальшого збільшення об’ємів вирощування яблук, бути гідними конкурентами на ринку.

  Крім того, в області розпочали збір яблук підприємства ТзОВ «Володимирські сади», ТзОВ «Єврофутгруп», ФГ «Рідний сад», СПП «Рать», ФГ «Дари Волині» та інші.

Читайте також: А якщо на Волині? Арабська країна візьметься за розведення у нас корів.

Telegram Channel