Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині за 30 хвилин продали 305 кілограмів бурштину

Більший і дорожчий – особливості шостого бурштинового аукціону.

Фото зі сайту Волинської обласної ради.

На Волині за 30 хвилин продали 305 кілограмів бурштину

Комунальне підприємство «Волиньприродресурс» провело черговий аукціон з продажу сонячного каміння

Цього разу у відкритих торгах взяли участь понад 30 компаній з України, Польщі, Литви та Китаю. Більшість покупців торгувалися у режимі онлайн. На аукціон було виставлено 603 кілограми сонячного каменю. З молотка пішли 305 кг, левову частку яких придбала китайська компанія. За 30 хвилин, саме стільки тривав аукціон, вторгували понад 5,5 мільйонів гривень.  

Керівник «Волиньприродресурсу» Анатолій Капустюк зазначив, що зазвичай найкраще продається дрібне каміння. Цього ж разу попит був на крупну і, відповідно, дорожчу фракцію бурштину – від 10-20  до 100-200 грамів.

З молотка пішли 305 кг, левову частку яких придбала китайська компанія.

Він також пояснив майже тримісячну перерву у проведенні аукціонів очікуванням погоджень на відведення нових ділянок під розробку. Видобуток на двох попередніх уже завершено.
Голова обласної ради Григорій Недопад вкотре зауважив, що на Волині, завдяки створенню комунального підприємства, процес видобутку та реалізації бурштину абсолютно прозорий і впорядкований: «Без криміналу, руйнування екосистеми під час видобутку і підкилимних домовленостей при реалізації. Каміння попередньо проходить експерту оцінку вартості, участь у відкритому аукціоні можуть взяти усі охочі, кошти від реалізації отримує і комунальне підприємство, і обласний бюджет, і бюджети громад, люди мають офіційну роботу і зарплату», - зазначив голова облради.

Джерело: Волинська обласна рада
Telegram Channel