Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинські митники вилучили понад 17 тисяч пляшок шампанського

Отакої...

Фото: Захід.net.

Волинські митники вилучили понад 17 тисяч пляшок шампанського

На митному посту «Луцьк» митники виявили понад 17 тис. пляшок шампанського «Fragolino», яке незаконно намагались ввезти в Україну

Зокрема, у документах була неправильно застосована ставка акцизного податку, повдомляє Захід.net. Таким чином агентка з митного оформлення намагалась уникнути сплати податків на 115 тис. грн. За це порушення їй загрожує штраф у розмірі 300% суми несплачених платежів.

Як повідомила прес-служба Волинської митниці, до України намагались ввезти 17 640 пляшок шампанського «Fragolino». Під час повного митного огляду вантажівки, у якій перевозили алкоголь, митники виявили невідповідність наявного товару до зазначеного у товаросупровідних документах, які подала агентка з митного оформлення.

Загалом у вантажівці знаходилось 17 640 пляшок шампанського об'ємом по 0,75 л.

«Згідно наданих відомостей ставку акцизного податку застосовано невірно. Таким чином, громадянка України, під час митного оформлення товару, вчинила дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати в повному обсязі митних платежів на суму 115,2 тисячі гривень, тобто заявила в митній декларації неправдиві відомості, необхідні для визначення коду товару», – йдеться у повідомленні митників.

У коментарі ZAXID.NET в Волинській митниці уточнили, що порушення виявили на митному посту «Луцьк». Протокол був складений у понеділок, 4 жовтня.

Загалом у вантажівці знаходилось 17 640 пляшок шампанського об'ємом по 0,75 л.

Цими діями жінка порушила ст. 485 Митного кодексу України (дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру). Санкція цієї статті передбачає штраф у розмірі 300% суми несплачених платежів.

Читайте також: Зламав ґрати і розбив вікно: волинянин уночі обікрав магазин.

Реклама Google

Telegram Channel