Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинянин незаконно продавав рибу на трасі Луцьк – Львів: на нього склали протокол (Фото)

Отакої!

Фото Рибоохоронного патруля Волині.

Волинянин незаконно продавав рибу на трасі Луцьк – Львів: на нього склали протокол (Фото)

У період з 27 вересня по четверте жовтня 2021 року Волинський рибоохоронний патруль задокументував 23 порушення природоохоронного законодавства

Так, складено 12 протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), сім – за грубі порушення рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та один – за незаконний збут водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1 КУпАП). Крім того, оформлено три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 680 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 3 995 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 24,5 кг водних біоресурсів. Також вилучено 17 од. заборонених знарядь лову та ще 14 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

На порушників складено адміністративні протоколи, знаряддя лову вилучено.

Для прикладу, 27 вересня державні інспектори рибоохорони виявили незаконну реалізацію риби без відповідних дозвільних документів. На трасі Луцьк-Львів, поблизу с. Гірка Полонка Луцького району викрито громадянина, який здійснював незаконний збут риби карп. Продавець не зміг надати документи, що підтверджують законність придбання та походження риби.

На викриту особу складено протокол за ст. 88-1 ч. 1 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності.

Першого жовтня в ході рибоохоронної роботи на оз. Шині, поблизу с. Віл Любешівської ТГ Камінь-Каширського району Волинської області викрито грубі порушення рибальства. Двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів двома сітними знаряддями лову. Таким способом вони встигли виловити 9,5 кг водних біоресурсів, а саме: 125 екз карликового сомика, 70 екз. окуня, 4 екз. йоржа, 4 екз. краснопірки та 1 екз. щуки. Шкода, нанесена рибному господарству Волині склала 3 995 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, знаряддя лову вилучено. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Третього жовтня державні інспектори рибоохорони здійснили спільний рейд з  працівниками відділу поліцейської діяльності №1 (смт Любешів) Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області на водні об’єкти Любешівської ТГ Камінь-Каширського району.

Так, на р. Стохід, поблизу с. Седлище Любешівської ТГ громадянин за допомогою восьми сітних знарядь лову зловив 30 екз. плітки, яку в живому стані повернено у водне середовище. Попереджено збитків на суму 2 550 грн.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, сітне знаряддя вилучено. Матеріали справи направлено в суд для притягнення порушника до відповідальності.

Читайте також: На Волині попався рибалка, який незаконно наловив карасів і раків (Фото).

 

 

 

Джерело: Рибоохоронний патруль Волинської області
Telegram Channel