Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Білорус намагався обхитрити волинських митників: схованку з контрабандою знайшли в порожнинах підлоги вантажівки (Фото)

Волинь-нова

Білорус намагався обхитрити волинських митників: схованку з контрабандою знайшли в порожнинах підлоги вантажівки (Фото)

Працівниками Волинської митниці спільно з співробітниками Державної прикордонної служби попереджено незаконне переміщення понад 3 тисяч пачок білоруських цигарок

Прямуючи з Республіки Білорусь в Україну, в зону митного контролю митного поста «Дольськ» Волинської митниці заїхав вантажний транспортний засіб марки «IVECO DAILY 35S15». Відповідно до товаросупровідних документів в згаданому автомобілі переміщувався вантаж тканин в адресу українського підприємства. Про це інформує Волинська митниця.

Під час повного митного огляду згаданого автомобіля було виявлено приховані від митного контролю та незадекларовані 3030 пачок цигарок марки «CREDO», без марок акцизного збору України, вартістю понад 121 тисячу гривень, що знаходились в порожнинах підлоги вантажного відділення транспортного засобу, попередньо переобладнаного в кустарних умовах.

Було виявлено приховані від митного контролю та незадекларовані 3030 пачок цигарок марки «CREDO», без марок акцизного збору України, вартістю понад 121 тисячу гривень, що знаходились в порожнинах підлоги вантажного відділення транспортного засобу, попередньо переобладнаного в кустарних умовах.

Таким чином, водій автомобіля, громадянин Республіки Білорусь намагався незаконно, з приховуванням від митного контролю, з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників), ввезти на митну територію України цигарки без марок акцизного збору України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачені ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України, що тягне за собою накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості предметів правопорушення, конфіскацію товару та самого транспортного засобу.

Відтак, цигарки вартістю 121,2 тис. грн. та автомобіль «IVECO DAILY 35S15» орієнтовною вартістю 303 тисячі гривень вилучено до рішення суду.

 
 
Telegram Channel