Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині голова селища влупив догану головному лікарю і звільнив

Богдан Іванів.

Фото Газета Полісся

На Волині голова селища влупив догану головному лікарю і звільнив

Медичного директора Любешівської лікарні Богдана Іваніва, котрий очолював медзаклад упродовж шістнадцяти років, розпорядженням Любешівського селищного голови звільнено з посади завчасно до закінчення контракту

Як поінформував «Полісся» Любешівський селищний голова Олег Кух, підставою для такого кроку стали результати аналізу діяльності очолюваного головним медиком підприємства КП «Любешівська багатопрофільна лікарня». Детально вивчаючи умови контракту з керівником установи, селищна рада прийшла до висновку, що він порушує умови згаданої угоди, йдеться про недотримання окремих її пунктів.

Насамперед мова йде про неефективне використання майна комунального закладу, за що раніше була оголошена догана.

— Насамперед мова йде про неефективне використання майна комунального закладу, за що раніше була оголошена догана. Втім перед найбільшою загрозою могла постати лікарня через незабезпечення очільником виконання умов договору з Національною службою здоров’я України. А, як відомо, кошти від НСЗУ формують основну дохідну частину бюджету установи. Тож виконавчий комітет селищної ради, у разі потреби, доводитиме правомірність даного рішення про звільнення Богдана Іваніва навіть у судовому порядку. Я переконаний, що такі кадрові зміни допоможуть подолати виклики сьогодення в медустанові, — наголосив у коментарі Олег Кух.

 

 Натомість багаторічний керівник медзакладу Богдан Іванів має намір подати судовий позов про визнання прийнятого рішення щодо свого звільнення незаконним. Розпорядження селищного голови оскаржуватиме вже у найближчі терміни, позаяк переконаний у відсутності правових підстав щодо свого звільнення. Термін контракту, укладеного між медичним директором та селищною радою, завершується лише у листопаді наступного, 2022-го, року. Варто зазначити, що контракт укладався у 2019 році між директором медзакладу та головою Любешівської районної ради. Селищна рада, як майбутній власник, не мала можливості розглядати кадрові питання, які стосувалися райлікарні.

Читайте також: Шкоди не завдасть: ливарний цех у Володимирі побудують далеко від житлового сектора​.

До слова, кількома місяцями раніше в Любешівській лікарні в рамках оптимізації діяльності медустанови довелось закрити дитяче та гінекологічне відділення. Натомість утворено нове відділення з охорони дитинства та з денним стаціонаром гінекологічного напрямку. При цьому через невідповідність функціонального навантаження деяких працівників закладу довелось звільнити, або ж перевести на інші посади.

Леся МІНІБАЄВА.

Реклама Google

Telegram Channel