Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Волейбол: «Прометей» перемагає «Кальцит» у першому матчі Ліги чемпіонів

Український СК «Прометей» із Слобожанського приймав словенський клуб «Кальцит».

Фото пресслужби СК Прометей.

Волейбол: «Прометей» перемагає «Кальцит» у першому матчі Ліги чемпіонів

У Запоріжжі українські волейболістки здобули першу перемогу у цьогорічній Лізі чемпіонів

У першій грі двоматчевого протистояння за право пробитися до третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів ЄКВ волейболістки «Прометея» здолали представниць Словенії (23:25, 25:21, 25:21, 25:23), передає Спорт.юа.

Однак матч склався зовсім непросто для підопічних Івана Петкова.

З огляду на те, що чемпіонки України досить серйозно зміцнилися в нинішнє міжсезоння, фаворитом цього протистояння вважалися саме вони. Однак матч склався зовсім непросто для підопічних Івана Петкова.

У першій партії до рахунку 8:8 на майданчику точилася рівна гра, після чого гості взяли три очки поспіль і пішли вперед. Тільки в кінцівці нашій команді вдалося дістати суперниць 19:19, але, на жаль, далі словенки знову повели в рахунку і першими прийшли до сетболу 21:24. І хоча «Прометею» вдалося взяти два очка поспіль, останній розіграш виграв «Кальцит» 23:25.

В другому сеті господарі майданчика явно додали і до його середини пішли вперед від суперниць на шість очок 14:8. Здавалося, що тут уже все вирішено. Але словенські волейболістки знайшли в собі сили вирівняти становище 17:17. Потім все вийшло як в першій партії, тільки навпаки. Кінцівка була за «Прометеєм», а переможну точку поставила Анісова - 25:21.

Третя партія пройшла за переваги волейболісток зі Слобожанського і завершилася з тим же результатом 25:21 на їхню користь. А ось в четвертому сеті українським вболівальникам знову довелося понервувати. «Прометей» вів 7:4, 11:8, але після цього гості перехопили ініціативу і вже самі були попереду на три очки 15:18. Нашій команді незабаром вдалося зрівняти рахунок і перед вирішальними розіграшами на табло були цифри 23:23. На щастя для господарів майданчика, два наступних очка взяли саме вони - 25:23.

Матч-відповідь цих суперниць відбудеться у Словенії за тиждень.

Читайте також: Український волейболіст перебрався до Болгарії

Другий раунд кваліфікації Ліги чемпіонів. Жінки. Перший матч

СК «Прометей» - «Кальцит» - 3:1 (23:25 25:21, 25:21, 25:23)

СК «Прометей»: Дудник, Мелюшкіна, Дімітрова, Сільченкова, Казанова, Кітіпова, Кутнякова (ліберо), Тодорова (ліберо), Харчинська, Гейко, Мазенко, Дегтярьова, Анісова
 
«Кальцит»: Морі, Міхевч, Явірник, Радішковіч, Шіфтар, Вовк, Шполяріч (ліберо), Янешіч (ліберо), Костич, Ленарт, Бойша, Чарук, Сіллах, Зорман, Шіжман

Арбітри: Костянтин Вовчев (Болгарія), Арі Йокелайнен (Фінляндія)

Спорткомплекс: Палац спорту «Юність», Запоріжжя

Telegram Channel