Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцьку хочуть оптимізувати маршрути до приєднаних до міста сіл

Організатором перевезень уже виступатиме міська рада.

Фото ІА Волинські новини.

У Луцьку хочуть оптимізувати маршрути до приєднаних до міста сіл

Наразі у Луцькій міській територіальній громаді є 23 маршрути, за якими їздить громадський транспорт і де міська рада є організатором перевезень. 18 з них курсують територією міста, а решта колись були приміськими

Як повідомив начальник управління транспорту Луцької міськради Віктор Главічка, зараз розглядається питання щодо оптимізації маршрутів, які їздять до приєднаних громад, повідомляє ІА Волинські новини. 

 Крім того, розробляються варіанти сполучень з тими селами, де мають завершуватися договори з перевізниками, укладені з облдержадміністрацією ще до об’єднання.

Із 1 червня на низці приміських маршрутів перевізники підвищили вартість проїзду. Це зокрема стосується і сіл, що були приєднані до Луцької громади.

Вплинути саме на цих перевізників міська рада не могла, оскільки договори на перевезення були укладені з облдержадміністрацією ще до об’єднання, і хоч нині це вже територія міської громади, але формально питання транспортного сполучення не врегульоване.

За деякими з цих маршрутів вже закінчуються укладені угоди, зазначив Віктор Главічка, тож організатором перевезень уже виступатиме міська рада.

«Ми в процесі оптимізації, розглядаємо різні варіанти за тими маршрутами, де закінчують договори з ОДА», – зазначив посадовець.

Водночас, додає він, нині в міській раді змінили вимоги до перевізників, роблячи ставку на більш екологічний транспорт: одна з вимог – відповідність маршруток екостандарту Євро 5.

Читайте також: Відомо, коли у Луцьку увімкнуть опалення

Реклама Google

Telegram Channel