Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
І хоч забив нам знову Пуккі – три очки взяли козаки у руки!

Гол 25-річного нападника португальської «Бенфіки» Романа Яремчука виявився вирішальним.

Фото із сайту dynamo.kiev.ua.

І хоч забив нам знову Пуккі – три очки взяли козаки у руки!

Сьогодні національна збірна України в Гельсінкі здобула свою першу перемогу у шостому матчі відбору до Чемпіонату світу-2020

Відбір до Чемпіонату світу-2022. Група «D». Фінляндія – Україна – 1:2 (0:1 – Андрій Ярмоленко, 4 хв.; 1:1 – Теему Пуккі, 29 хв.; 1:2 – Роман Яремчик, 34 хв.).

І перемогли ми одного з двох головних суперників у боротьбі за 2-е місце в групі, адже перше Франція нікому не віддасть. Матч, як і очікувався, видався непростим, зате цього разу фортуна була на нашому боці. 

Збірна України відкрила рахунок уже в дебюті гри – Ярмоленко пробив метрів з 20-ти та поцілив точно в кут.

Фінляндія відігралася на 29-й хвилині, коли Матвієнко, намагаючись вибити м’яч зі свого штрафного, поцілив у Пуккі, від якого м’яч влетів у ворота українців.

Ще до перерви Україна знову вийшла вперед. Тимчик розігнав атаку по правому фланзі, віддав пас на Циганкова, який в один дотик переправив м’яч на Яремчука, а той пробив повз голкіпера.

У другому таймі фіни мали нагоду зрівняти рахунок, але після сейву П’ятова Арауюри на добиванні не влучив у ворота.

Наприкінці матчу Фінляндія намагалася влаштувати фінальний штурм та створила кілька напружених моментів біля воріт України, але забити так і не зуміла.

Огляд матчу дивіться за цим посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=zgTMIq43zwc .

Реклама Google

«Я вже про Боснію думаю, – заявив після фінального свистка наставник «синьо-жовтих» Олександр Петраков. – Ця перемога нічого не буде коштувати, якщо не обіграємо Боснію. Вони сьогодні Казахстан обіграли, і я вже думаю тільки про наступного суперника. Склад? Вважаю, що це оптимальний зараз склад. Молоді поступово стукають – Корнієнко, Булеца. Коля Шапаренко молодець, добре відіграв. Молодці».

«Звичайно, несподівано, що Ярмоленко забив з правої ноги. Він тягнув сьогодні, лідер команди. Всі молодці. Хлопцям подобається той футбол, який я хочу бачити, але цей футбол дуже витратний по енергії. Хлопці всю гру пресингували, всю гру бігали».

Звичайно, несподівано, що Ярмоленко забив з правої ноги. Він тягнув сьогодні, лідер команди. Всі молодці.

«Підказки Ярмоленку? Я його просто підбадьорював, його по спині вдарили. Він сказав, мовляв, зіграю скільки зможу. Я його як сина підбадьорював: «Давай, Андрюша, тримайся». Зараз летимо додому, буду дивитися матч Боснії. Ск ажу хлопцям зараз: «Вітаю, забули перемогу, попереду Боснія», – сказав Петраков в ефірі «Футбол 1».

Читайте також: У селі біля Шацьких озер спортивна школа відкрила секцію пляжного волейболу.

Результат іншого матчу групи групи «D»: Казахстан – Боснія і Герцеговина – 0:2 (0:1 – Смаіл Превляк, 25 хв.; 0:2 – Смаіл Превляк, 66 хв.).

Збірна України зберігає шанси вийти у плей-оф відбору на ЧС-2022, посідаючи зараз друге місце, проте на це місце все ще претендують також збірні Боснії та Герцеговини і Фінляндії. На українців чекають ще дві гри – обидві проти боснійців, перша з них відбудеться у Львові уже 12 жовтня. Водночас у збірної Фінляндії (як і збірної Боснії та Герцеговини) у запасі ще три гри – проти боснійців, французів та казахів.

 

 

Telegram Channel