Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У лікарні від лихоманки Ебола померла дворічна дитина

У країні намагаються взяти під контроль поширення захворювання.

Фото із сайту: https://abcnews.go.com.

У лікарні від лихоманки Ебола померла дворічна дитина

У Конґо виявили новий випадок вірусної інфекції

У Республіці Конґо в східному місті Бені підтвердили новий випадок лихоманки Ебола. Це сталося всього через п'ять місяців після завершення останнього в країні спалаху хвороби, який забрав життя шести людей. Про це повідомляє ТСН, з посиланням на ABC News.

Зазначається, що 6 жовтня у лікарні Буцілі в Бені померла дитина, якій ще не виповнилося трьох років. Її госпіталізували з низкою симптомів, пов'язаних із лихоманкою Ебола.

Коли починається епідемія, люди схильні ігнорувати, мінімізувати, сумніватися в її існуванні. І це те, що дорого нам обійшлося

Результат аналізу на наявність вірусу виявився позитивним, заявили в п'ятницю, 8 жовтня, в Міністерстві охорони здоров'я країни і Національному інституті біомедичних досліджень.

У потенційній зоні ризику опинилося близько сотні людей, їх вже ідентифікували і помістили під нагляд.

Моріс Муцунга, який вижив після лихоманки Ебола, висловив надію на те, що досвід Конґо в боротьбі з цією хворобою допоможе швидко стримати її поширення.

«Коли починається епідемія, люди схильні ігнорувати, мінімізувати, сумніватися в її існуванні. І це те, що дорого нам обійшлося, - сказав Муцунга. - Люди вже достатньо поінформовані про Ебола, і ми віримо, що люди будуть працювати з групами реагування, щоб взяти епідемію під контроль».

Також читайтеКоронавірус Волинь: COVID-19 виявили майже у 200 волинян. Де зафіксовано летальні випадки

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, район Буцілі був одним з епіцентрів спалаху лихоманки Ебола в 2018-2020 роках в східній частині Конґо, який вважається другим за кількістю смертей у світі (померло майже 2,3 тисячі хворих).

ВООЗ заявила, що співпрацює з місцевою владою в розслідуванні нового випадку Ебола, додавши, що спорадичні випадки захворювання після значного спалаху не є «незвичайними».

Загалом у Конґо було зареєстровано 12 спалахів Ебола, відколи вірус був вперше виявлений в охопленій конфліктом країні в 1976 році.

Telegram Channel