Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Тепло може подорожчати на 40%

Аби не мерзнути доведеться платити.

Фото ілюстративне.

Тепло може подорожчати на 40%

Найближчим часом місцева влада буде змушена затвердити остаточний тариф на опалення

Центральна і регіональна влада домовилися зафіксувати тарифи на тепло і гарячу воду для населення не вище рівня кінця опалювального сезону 2020/2021. Без цього, через рекордні ціни на газ — ключову складову собівартості теплової енергії, — платіжки повинні сильно поважчати. Про це інформуютьна сайті Business.ua.

Щоб запобігти подорожчанню, компанія «Нафтогаз трейдинг» надасть комунальним виробникам теплоенергії (ТКЕ) блакитне паливо за ціною 7,42 грн/куб.м.

Зокрема, в Києві – на 40% відносно минулого року, заявляли в «Київтеплоенерго». Тобто з 1654,4 грн до 2316,1 грн за гігакалорію (Гкал). У деяких населених пунктах ситуація ще критичніша.

Наприклад, у «Рівнотеплоенерго» підрахували, що для них економічно обґрунтованим буде тариф 3290 грн/Гкал. Чинний зараз — 1913 грн/Гкал.

Щоб запобігти подорожчанню, компанія «Нафтогаз трейдинг» надасть комунальним виробникам теплоенергії (ТКЕ) блакитне паливо за ціною 7,42 грн/куб.м. Крім того, органи місцевої влади зможуть розраховувати на пряму фінансову допомогу від держави для стабільного проходження опалювального сезону.

Читайте також:  У понеділок в Луцьку розпочинається опалювальний сезон.

Telegram Channel