Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Зеленський повернув «тітушок» як невід’ємну складову диктатури та інструмент боротьби з опозицією – Олександр Погребиський

«На нашу думку, усіма своїми діями влада переслідує лише одну мету – відволікти увагу суспільства від власних злочинів і прорахунків».

Фото Європейська солідарність.

Зеленський повернув «тітушок» як невід’ємну складову диктатури та інструмент боротьби з опозицією – Олександр Погребиський

Влада повернула інститут «тітушок» як інструмент боротьби з політичними опонентами – про це під час брифінгу заявив депутат Київради, ветеран, співголова ГО «Res_Publica. Брати по Зброї» Олександр Погребиський

Він повідомив, що минулої п’ятниці активісти зафіксували масовий набір через телеграм-канали «масовки» для організації провокацій у Козині на Київщині, інформує пресслужба Європейської солідарності. 

«Учасники російсько – української війни, члени ГО «Брати по зброї», які завжди виступали і виступають проти тітушок, проти проплачених мітингів, прибули в місто Козин. Там знаходилась велика кількість проплачених молодиків, які намагалися спровокувати учасників війни на конфлікт, на силові протистояння. Але всі ці провокації були нейтралізовані», – повідомив Погребиський.

 

 Він також зауважив, що для легалізації «тітушок» була створена фейкова заявка нібито від ГО «Молоді ветерани». Ця громадська організація вже спростувала свою участь і подала відповідну скаргу правоохоронцям.

Погребиський повідомив, що «тітушок» організовано підвозили хвилями упродовж двох діб.   

«Були постійно автобуси, постійний підвіз, когось забрали, когось підвозили. Все це відбувалося протягом 2 діб. І вже третя доба пішла. Всі ці люди в більшості своїй не зрозуміли, чому вони там знаходяться. Це несе системний характер, такі самі акції в місті Козин відбувалися і минулого року, зрежисовані і сплановані за тим же сценарієм за нашої інформації з Офісу президента України», – говорить Погребиський.

Генерал СБУ Віктор Кононенко також повідомив, що «тітушок» на акцію збирають не лише у Києві та області, а й у Харкові. Він додав, що це не перший випадок використання кримінальних елементів проти лідера опозиційної партії, п’ятого Президента Петра Порошенка.

 

 

Кононенко нагадав, що 25 липня 2019 року під час виїзду з території ДБР на автомобіль, в якому рухався п’ятий Президент України Петро Порошенко, було скоєно напад, в результаті якого постраждали співробітники УДО. Розслідування цього злочину до цього часу не здійснюється. А 24 серпня 2021 року під час Маршу патріотів на лідера «Європейської Солідарності» було скоєно повторний напад.

«Ми аргументовано заявляємо про безпосередню причетність до нього Офісу президента Зеленського. Розслідування всіх злочинів, скоєних по відношенню до нашої команди, блокується владою», – наголошує Кононенко.

«Але апогеєм стали події останніх вихідних, коли «сценаристи», за нашим переконанням, з Офісу президента задіяли широкомасштабний, неприхований найм заробітчан з «ринку проплачених акцій» для пікетування будинку п’ятого Президента України»

Він нагадав, що затриманого нападника Іллю Пустовгара, якого передали поліції, відпустили.

«З цього часу нами отримано два судових рішення, що зобов’язують Національну поліцію України зареєструвати кримінальні провадження. Однак ці провадження, за нашою інформацією, закриті за відсутністю складу злочину, а справу по «хуліганці» без допитів свідків та проведення інших належних процесуальних дій скеровано до суду, щоб там м’яким та лояльним вироком у вигляді штрафу «відмазати» злочинця та не допустити надання ним даних про організаторів злочину», – повідомив Віктор Кононенко.

Він зауважив, що це робиться для того, щоб мотивувати інших «зелених тітушок» скоювати злочини по відношенню до політичних опонентів.

 

 «Після нападу 24 серпня ми стикалися з цим 18 вересня у Дніпрі, куди були звезені кримінальні елементи з Кривого Рогу та Запоріжжя. За нашою інформацією, проплачені ці молодчики були Криворізьким міським осередком «Слуги народу». 19 вересня у Черкасах невідомі особи намагалися прорватися до лідера «Європейської Солідарності», – повідомив Кононенко.

«Але апогеєм стали події останніх вихідних, коли «сценаристи», за нашим переконанням, з Офісу президента задіяли широкомасштабний, неприхований найм заробітчан з «ринку проплачених акцій» для пікетування будинку п’ятого Президента України», – зауважив Кононенко.

Читайте також: Генерал СБУ Кононенко подав до Служби безпеки заяву про розголошення Зеленським державної таємниці у справі «вагнергейту»​.

«На нашу думку, усіма своїми діями влада переслідує лише одну мету – відволікти увагу суспільства від власних злочинів і прорахунків у керівництві державою та створити собі умови для подальшого безперешкодного розкрадання державних ресурсів. Відповіддю на позазаконні дії влади буде документування її протиправних дій, ініціювання їх розслідування та притягнення винних до кримінальної відповідальності», – зазначив Кононенко.

Telegram Channel