Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Волині змагалися юні селекціонери і аграрії

Переможці зльоту представлятимуть Волинь на всеукраїнських змаганнях.

Фото зі сайту Волинської обласної ради.

На Волині змагалися юні селекціонери і аграрії

На базі Волинського еколого-натуралістичного центру відбувся зліт учнівських виробничих бригад та трудових аграрних об’єднань школярів. Загалом змагалися 10 команд з різних територіальних громад області

Привітати учасників прибули депутат обласної ради Григорій Пустовіт, заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук, начальник управління агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко, науковці волинських вишів та експерти.
Юні аграрії презентували свої досягнення на виставці «Щедрість рідної землі», а також захищали науково-дослідницькі роботи у галузях «Рослинництво», «Овочівництво», «Садівництво». Працювала також дискусійна панель обміну досвідом для керівників учнівських виробничих бригад: «Сучасні аграрні технології в освітньому процесі». Переможці зльоту представлятимуть Волинь на всеукраїнських змаганнях, що відбудуться наприкінці жовтня у Києві.

Директорка Волинського ЕНЦ Валентина Остапчук розповіла, що організувати цьорічний зліт в умовах децентралізації та в період пандемії було вкрай не просто.

Волинь - аграрна область і те, що діти та їх наставники проводять науково-дослідницьку та експериментальну роботу із сільськогосподарськими культурами, свідчить не лише про наше сакральне ставлення до землі, а й про прогресивно-новаторські підходи до ведення сільського господарства.

«Нам знадобилось чимало зусиль, щоб достукатись до керівників територіальних громад, аби переконати їх у тому, що ми покажемо школярам нові напрями і сучасні технології, які вони можуть застосувати на своїх навчально-дослідних ділянках, а також в трудових аграрних об'єднаннях. Сьогодні кращі учні продемонструють, яку цікаву агробіологічну науку ми започаткували в освітніх закладах у позаурочний час», - наголосила вона.

Григорій Пустовіт передав вітання учасникам заходу від очільника депутатського корпусу області Григорія Недопада та від усіх обранців громади.

«Я вражений, як багато юних волинян не лише люблять природу, а й вкладають у це поняття зміст. Вони її вивчають, вони нею цікавляться і нею живуть. Волинь - аграрна область і те, що діти та їх наставники проводять науково-дослідницьку та експериментальну роботу із сільськогосподарськими культурами, свідчить не лише про наше сакральне ставлення до землі, а й про прогресивно-новаторські підходи до ведення сільського господарства», - резюмував він.

Telegram Channel