Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Дубль Теему Пуккі приніс Фінляндії перемогу над Казахстаном і ускладнив життя Україні

Ото дає!

Фото REUTERS.

Дубль Теему Пуккі приніс Фінляндії перемогу над Казахстаном і ускладнив життя Україні

Навіть двох перемог над боснійцями нам може не вистачити...

Фінляндія здолала Казахстан і наздогнала Україну у відборі до ЧС-2022 – Пуккі зробив результат і побив рекорд Літманена, повідомляє football24.ua.

Старт зустрічі вийшов дуже нудним і зовсім не видовищним. Фінляндія взяла м'яч під контроль, але не могла нічогісінько створити. Казахи не пускали гостей у свій штрафний майданчик і легко обривали нехитрі комбінації суперника. Камара та Лод помилялися в простих ситуаціях, не могли віддати якісну передачу.

Фіни довели володіння до 75%, однак Казахстан у своїх контрвипадах виглядав навіть гострішим. Дальній удар Куата хоч якось освіжив гру – м'яч розминувся зі стійкою. З часом господарі вирівняли володіння, але моментів також не створювали. За перші півгодини зустрічі команди на двох завдали три удари.

Стало цікаво ближче до перерви.

Стало цікаво ближче до перерви. У Фінляндії нарешті почали проходити швидкі атаки. Партнери двічі вивели на удар Гранлунда – правий захисник активно підключався у штрафний майданчик. Перший його постріл був неточним, а другий прийшовся у поперечину.

На останній хвилині першого тайму суомі вийшли вперед. Лод з другої спроби закинув на Пуккі, а той грамотно зіграв корпусом і пробив повз голкіпера. У компенсований час Теему оформив дубль, але арбітри скасували гол через маленький офсайд.

Фінляндія потужно розпочала другий тайм і швидко подвоїла перевагу. Три удари в одній атаці: спробу Лода заблокували, постріл Ніссіля взяв голкіпер, а Пуккі добив м'яч у порожні ворота. Цей гол став для Теему 33-м за збірну. Він став найкращим бомбардиром в історії Фінляндії, обійшовши Ярі Літманена.

Фінляндія потужніше провела другу половину зустрічі. Гості затиснули казахів на їхній половині поля та проводили хороші атаки. Єнсен і Пуккі мали по дві чудові нагоди оформити розгром. Казахстан зовсім поник. Статистика ударів у другому таймі – 5:13. Суомі спокійно довели матч до перемоги.

Збірна України двічі втратила очки з Казахстаном, тому мусила сподіватися, що спіткнуться і конкуренти. Втім, Фінляндія сьогодні набрала «обов'язкові» три пункти та зрівнялася з нами у турнірній таблиці (по 8 балів). «Синьо-жовті» випереджають суомі лише за різницею забитих/пропущених: у нас – +1, у фінів – 0.

Тобто дві перемоги над Боснією та Герцеговиною ще не гарантують збірній України друге місце в групі. Якщо фіни також виграють два свої матчі (проти Боснії на виїзді та проти Франції вдома) і зроблять кращу різницю голів – вони обійдуть нас у таблиці.

Реклама Google

Читайте також: Волинські спортсмени перемогли на Всеукраїнському турнірі з пауерліфтингу.

Telegram Channel