Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцьку відбудеться ХХV Всеукраїнський конкурс професійних читців імені Лесі Українки

Оцінюватиме витупи конкурсантів журі у складі провідних українських митців театру і кіно.

Волинь-нова

У Луцьку відбудеться ХХV Всеукраїнський конкурс професійних читців імені Лесі Українки

З 18 по 20 жовтня 2021 року в обласному центрі пройде заключний етап

Конкурс заснований Національною спілкою театральний діячів України 1996 року до 125-річчя від дня народження Лесі Українки. Його організатором і натхненником був голова Спілки театральних діячів України, талановитий режисер театру і кіно, відомий політик, народний артист України Лесь Танюк. Декілька разів конкурс проходив у Києві, згодом перейшов до міста Ялта. Після анексії Криму Росією у 2014 році конкурс проводиться на Волині, у м. Луцьку, на базі Волинського академічного обласного театру ляльок. 

У 2020 році, враховуючи обмеження, встановлені Урядом України у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, конкурс проводився онлайн. Згідно Положення, у конкурсі беруть участь професійні актори театрів та концертних організацій, студенти мистецьких ВНЗ віком до 35 років. Конкурсанти, які успішно пройшли відбірковий тур, запрошуються до участі у заключному етапі творчого змагання.

Цьогоріч на Волині конкурс відбудеться вже восьмий раз.

Цьогоріч на Волині конкурс буде проходити вже восьмий раз. У ньому  братимуть участь молоді актори та студенти вищих навчальних закладів культури і мистецтв з Києва, Харкова, Запоріжжя, Херсона, Житомира, Львова та Луцька – всього 19 конкурсантів. 

Оцінюватиме витупи конкурсантів журі у складі провідних українських митців театру і кіно. Голова журі - Жирко Тарас Володимирович, актор Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, актор театру і кіно, театральний режисер, народний артист України, Лауреат Премії імені Івана Котляревського.

Конкурс проводиться за підтримки Волинської обласної ради, Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації, Луцької міської ради. 

Інформаційні партнери: Газета «Волинь-нова», Волинська регіональна дирекція НСТ України, 12 КАНАЛ, Журнал «Кіно-Театр».

18 жовтня:

О 15.30 – Урочисте відкриття Конкурсу.

19 жовтня о 10.00 – 13.00 –  І тур Конкурсу. Виконання творів Лесі Українки  

О 15.30 -16.00 – резентація видань редакції журналу «Кіно-Театр».

 20 жовтня:

10.00 - 13.00 – ІІ тур Конкурсу. Виконання творів української класичної та сучасної поезії і прози 

17.30  –  19.00   – урочисте закриття конкурсу та нагородження переможців. Гала-концерт.

Реклама Google

 

 

Telegram Channel