Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Вшановують пам’ять воїнів: ковельчан «познайомлять» з Героями та їхніми дітьми

Виставка триватиме до зимових свят.

Фото з фейсбук-сторінки Ігоря Чайки.

Вшановують пам’ять воїнів: ковельчан «познайомлять» з Героями та їхніми дітьми

13 жовтня, з нагоди свята Покрови і Дня захисників та захисниць України у Ковелі діятиме тематична фотовиставка з символічною назвою «Зерно»

Ініціювали цей проєкт аби доброю пам’яттю вшанувати воїнів з Ковельської територіальної громади, які віддали своє життя за збереження суверенітету та цілісності України. Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав міський голова Ковеля Ігор Чайка. «Щоб показати, у яких красивих дітях продовжилися Герої, щоб підтримати батьків, дружин, близьких. Щоб до тих, хто пішов з життя раніше, ніж встиг створити власну сім`ю та народити дітей – промовити словами глибокої шани і сказати, що їхня жертва не була даремною: завдяки їм ціле покоління українців отримало шанс прорости на своїй землі, стати її красою та силою.

Так, 14 портретів воїнів будуть зафіксовані на стаціонарних рамках, що розміщені уздовж бульвару Лесі Українки: Абрамчук Олександр, Артемук Олександр, Вишневський Олег, Данилевич Роман, Дем’яник Сергій, Задорожній Андрій, Киян Володимир, Кірєєв Ігор, Кравчук Микола, Мостика Андрій, Тарасюк Олексій, Шилік Анатолій, Ярмолюк Олександр, Корнач Сергій.

 

 А також сфотографовані, за згодою матерів, 18 дітей різного віку: Артемуки – Максим, Іван, Дарина; Тарасюк Дарина; Ярмолюки – Максим та Нікіта; Шиліки – Тетяна і Артем; Данилевич Іванна; Вишневські – Євген та Соломія, Кірєєва Тетяна; Задорожні – Андрій та Анна; Корнач Дарина; Кравчуки – Ілля і Таїсія; Киян Данило.

14 портретів воїнів будуть зафіксовані на стаціонарних рамках, що розміщені уздовж бульвару Лесі Українки: Абрамчук Олександр, Артемук Олександр, Вишневський Олег, Данилевич Роман, Дем’яник Сергій, Задорожній Андрій, Киян Володимир, Кірєєв Ігор, Кравчук Микола, Мостика Андрій, Тарасюк Олексій, Шилік Анатолій, Ярмолюк Олександр, Корнач Сергій.

Також на стаціонарних банерах спеціально створені до свята вірші, присвячені воїнам, їхнім батькам та з нагоди свята Покрови, яку ще козаки обрали своєю покровителькою. Адже 14 жовтня також свято козацтва.

Фотографи з Луцька Роман Домбровський та Софія Нікуляк, фотографиня зі Львова Наталя Хасаншін долучилися до зйомок на благодійних засадах.

Віночки та обереги для фотосесії надала майстриня соломкоплетіння, ковельчанка Інна Чонка. А 7 дідухів – майстриня з Турійська Валентина Якимович», - написав Ігор Чайка.

Виставка триватиме до зимових свят.

Telegram Channel