Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Депутати від опозиції вимагають від Генпрокурора Венедіктової розслідувати «вагнергейт» – Порошенко

«Уже більше ніж 1,5 роки пройшло відтоді, як ми дізналися про те, що можлива зрада в Офісі президента. Відповідей ніяких немає».

Фото Європейська солідарність.

Депутати від опозиції вимагають від Генпрокурора Венедіктової розслідувати «вагнергейт» – Порошенко

Народні депутат з фракцій «Європейська Солідарність» та «Голос» вимагають від Офісу Генерального прокурора забезпечити повноцінне, неупереджене розслідування зриву спецоперації із затримання бойовиків ПВК Вагнера

Про це заявив лідер «Європейської Солідарності», п’ятий Президент Петро Порошенко. Разом із депутатами він прибув до Офісу Генпрокурора для невідкладного прийому у Венедіктової, інформує пресслужба Європейської солідарності.

«Сьогодні група опозиційних депутатів з «Європейської Солідарності» і «Голосу» прийшла до Офісу Генерального прокурора, вимагаючи невідкладної зустрічі з Генеральною прокуроркою відповідно до Закону «Про статус народного депутата». Нас цікавили декілька надзвичайно важливих подій України, на які ми бачимо відсутність реагування з боку правоохоронних органів, слідчих органів і вищого керівництва держави. Мова йде про розслідування справи Вагнера, про можливу державну зраду, про розголошення державної таємниці і про відсутність будь-яких слідчих дій наразі більше 14 місяців», – нагадав Порошенко.

П’ятий Президент надагав, що особисто санкціонував початок спецоперації по «вагнерівцях», яка була зірвана після наради в кабінеті Зеленського.

П’ятий Президент надагав, що особисто санкціонував початок спецоперації по «вагнерівцях», яка була зірвана після наради в кабінеті Зеленського.

«Була упущена можливість не просто притягнути до відповідальності вбивць, не просто обміняти їх, визволивши українських заручників з в’язниць Путіна. А посадити керівництво країни-агресора на лаву підсудних в Гаазі. На жаль, в силу обставин, які Генеральна прокуратура відмовляється прояснити, скинувши це на ТСК, слідчі дії не проводяться», – наголосив Порошенко.

«Слідчі дії вимушені були замінити чесні журналісти CNN, Bellingcat, і українські журналісти, які доводять сьогодні цю інформацію. Влада на це не реагує», – констатує Петро Порошенко.

Читайте також: Замість того, щоб рятувати людей від енергетичної кризи, влада фабрикує справи за події 2014 року – Порошенко біля Офісу Генпрокурора​.

«Уже більше ніж 1,5 роки пройшло відтоді, як ми дізналися про те, що можлива зрада в Офісі президента. Відповідей ніяких немає. Тимчасова слідча комісія не відповідає на ці питання. Правоохоронні органи мовчать і не відповідають. Тому я підтримую цю заяву, яка сьогодні була подана для того, щоб все-таки правоохоронні органи почали щось робити і почали відповідати на ті питання», – говорить народний депутат з фракції «Голос» Роман Костенко.

Telegram Channel