Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
В Офісі президента України назвали основний критерій для посилення карантинних обмежень

В Україні підтвердили майже 2,6 млн випадків коронавірусної інфекції.

Фото: ЕРА.

В Офісі президента України назвали основний критерій для посилення карантинних обмежень

Зараз в Україні діє адаптивний карантин. Востаннє Кабмін продовжив його до 31 грудня

Карантинні обмеження в Україні вводять з огляду на кількість зайнятих ліжок із киснем у лікарнях. Про це сказав прессекретар президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров на брифінгу 15 жовтня, передає кореспондент видання «ГОРДОН».

«Ключовий критерій, за яким запроваджують карантинні обмеження у країні, – це не добовий приріст хворих і їх загальна кількість, а кількість зайнятих ліжок із киснем у лікарнях. Лише 3% хворих на COVID-19 вакциновані. Логіка дуже проста – вакцинуйтеся і не хворієте. Якщо хворієте, то в легкій формі і не займаєте ліжок із киснем», – повідомив прессекретар Зеленського.

«Ключовий критерій, за яким запроваджують карантинні обмеження у країні, – кількість зайнятих ліжок із киснем у лікарнях. Лише 3% хворих на COVID-19 вакциновані. Логіка дуже проста – вакцинуйтеся і не хворієте. Якщо хворієте, то в легкій формі і не займаєте ліжок із киснем», – повідомив прессекретар Зеленського.

За його словами, держава робить усе можливе для успішної вакцинації. Зараз основну увагу приділяють порушникам, які підробляють сертифікати і ПЛР-тести, додав Никифоров.

«Над цим посилено працюють правоохоронні органи», – підсумував він.

Зараз в Україні діє адаптивний карантин. Востаннє Кабмін продовжив його до 31 грудня. Регіони ділять на «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону» зони за рівнем обмежень, які залежать від епідемічної ситуації.

Із 15 жовтня до «червоної» зони епіднебезпеки належить Херсонська область. Решта регіонів раніше відповідала «жовтому» рівню. Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій також занесла Запорізьку, Одеську, Донецьку і Дніпропетровську області в зону «червоного» рівня епідемічної небезпеки COVID-19.

Читайте також:У лікарні на Волині коронавірусних хворих лікують у травматології, де навіть води нема

Telegram Channel