Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Зеленський замість боротьби з корупцією наслідує Путіна, – Аслунд

Аслунд – Зеленському: «Основною проблемою українського бізнесу є вкрай корумпована судова система».

Фотоколаж #Букв.

Зеленський замість боротьби з корупцією наслідує Путіна, – Аслунд

Шведський економіст, старший науковий співробітник Atlantic Council Андерс Аслунд заявив, що президент України Володимир Зеленський замість того, щоб боротися з корупцією, зациклений на олігархах

Про це Андерс Аслунд написав на своїй сторінці у Twitter, пишуть Букви.

«Як показали нещодавні дослідження AmCham (Американська торгова палата) і EBA (Європейська бізнес асоціація), основною проблемою українського бізнесу є вкрай корумпована судова система, за якою слідують деякі підрозділи правоохоронних органів (прокуратура і СБУ), але президент України Володимир Зеленський замість боротьби з корупцією веде кампанію проти олігархів, наслідуючи приклад Путіна».

У звіті йдеться, що найбільше корупції в судовій системі, поліції і Збройних силах України.

Перед цим Аслунд заявив, що у звіті World Justice Project – міжнародної організації громадянського суспільства, яка опікується просуванням верховенства закону в усьому світі – Україна зі 139 країн посіла 115-е місце. У звіті йдеться, що найбільше корупції в судовій системі, поліції і Збройних силах України.

Нагадаємо, що 4 березня 2021 року вийшла стаття Юлії Мендель, прессекретарки президента Володимира Зеленського, для американського аналітичного центру Atlantic Council, в якій вона написала про боротьбу Зеленського з олігархами як виконання його передвиборчих обіцянок.

Читайте також: «Друже Президент»: доброволець Олекса Сокіл вручив Петру Порошенку іменну відзнаку «30 років Незалежності України»​.

  • У коментарях до статті про те, що президент готовий кинути виклик будь-якому олігархові, Мендель посперечалася зі шведським економістом, старшим науковим співробітником Atlantic Council Андерсом Аслундом. У розпалі онлайнової дискусії Мендель натякнула, що Аслунд критикує Зеленського, бо ображений через звільнення з наглядової ради УЗ.
  • Аслунд, коментуючи сварку, заявив: «Не чекаю на вибачення, Мендель не знає як виконувати свою роботу».
  • Нагадаємо, що фільм-розслідування «Офшор 95», який підготували журналісти агенції «Слідство.Інфо» на основі масштабного витоку даних Pandora Papers, на відеохостингу Youtube вже переглянули понад 1 мільйон разів. Журналісти повідомили, що Зеленський та його оточення могли бути причетними до переказів 40 мільйонів доларів від структур, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським. 
  • В інфографіці Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ) йдеться, що Україна посіла перше місце за кількістю причетних до офшорного скандалу Pandora Papers.

Telegram Channel