Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Вбивство 6-річної Мирослави: батьки дитини вимагають від держави 100 мільйонів гривень

Тривають слідчі дії.

Фото Нацполіція.

Вбивство 6-річної Мирослави: батьки дитини вимагають від держави 100 мільйонів гривень

Окрім компенсації від держави, родина загиблої хоче отримати від батьків підозрюваного відшкодування частини витрат на поховання

Батьки 6-річної Мирослави Третяк, яку вбили у Старому Салтові на Харківщині, вимагають від держави 100 мільйонів гривень. Родина дівчинки хоче отримати компенсацію, бо вважає, що саме бездіяльність посадовців стала причиною трагедії.

Також батьки хочуть отримати від родини підозрюваного у вбивстві дівчинки частину грошей, які вони витратили на поховання Мирослави, передає «Суспільне».

Представник родини Артем Донець розповів виданню, що компенсацію у вигляді 100 мільйонів гривень родина дівчинка хоче отримати від місцевих органів самоврядування, соціальних служб, правоохоронців та освітян. 

Окрім моральної компенсації, родина дівчинки вимагає відшкодування частини витрат на поховання дитини.

«Це моральна шкода за бездіяльність державних органів, які знали про девіантну поведінку дитини з 2016 року і по момент цієї жахливої трагедії ніяких заходів не вживали для того, щоб попередити, усунути. Все те, що вони робили, було на папері: проведено співбесіду, сплановані заходи, розроблено журнал. А насправді вони нічого не робили. Вони не менше відповідають за загибель цієї дівчинки, ніж цей хлопець», зазначив Донець.

Окрім моральної компенсації, родина дівчинки вимагає відшкодування частини витрат на поховання дитини. Ці кошти мають сплатити батьки підозрюваного у вбивстві Мирослави хлопчика. Позови про стягнення грошей вже долучили до матеріалів справи, наступне засідання призначено на 28 жовтня. 

Читайте також: ЗМІ дізналися, як винуватиця страшної аварії у Харкові Зайцева живе за ґратами.

Telegram Channel