Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Хлопчика з Волині, якому пересадили серце у Львові, виписали з лікарні

Максим поїхав з мамою додому.

Фото Суспільного.

Хлопчика з Волині, якому пересадили серце у Львові, виписали з лікарні

13-річного Максима Давидюка, який став першим в Україні підлітком з пересадженим серцем, виписали додому

Хлопець разом із мамою вже поїхав у село Зарудці Камінь-Каширського району.

Про виписку з лікарні Максим повідомив на своїй сторінці в Instagram, передає Суспільне. 

Нагадаємо, 13-річному хлопчику з Волині пересадили серце у львівській лікарні. Це перша трансплантація дитині у цьому медзакладі.

«Нове серце – це для мене шанс на нове життя. Сподіваюся, що все буде добре», – сказав хлопець у відеозверненні до підписників. На виписку до Максима прийшов директор Інституту серця Борис Тодуров, який і оперував хлопця у Львові.

 Стан Максима – задовільний, але наступні декілька місяців підлітку та його рідним потрібно ретельно стежити за станом його здоров'я

Лікар розповів, що стан Максима – задовільний, але наступні декілька місяців підлітку та його рідним потрібно ретельно стежити за станом його здоров'я. «Треба зараз обмежити контакти з іншими людьми, щоб виключити інфекційні хвороби. Обмежити сильні фізичні навантаження», – сказав пацієнту Борис Тодуров.

Після виписки Максим періодично має навідуватись на консультацію до спеціалістів Інституту серця в Києві. До виписки хлопець пройшов тривалу реабілітацію. На своїй сторінці підліток також розмістив відео, на якому лікарі вчать його правильно дихати.

Реклама Google

Telegram Channel